Een jaar geleden was Hakim Bouchouari (28) nog de revelatie van Lokeren tijdens de heenronde. Nu verkommert de Ma- rokkaanse Belg bij Standard, waar de dribbelvaardige aanvaller onder contract ligt tot 2008. Het was de laatste maanden erg stil rond Bouchouari. “Een bewuste aanpak”, zegt hij. “Wat moet ik de pers vertellen ? Welke argumenten kan ik voorleggen ? Het zou alleen maar dom zijn te roepen dat ik iets wil of dat iets absoluut moet. Mijn grote pech was dat ik na amper twee weken in de voorbereiding uitviel met een enkelblessure. Ik miste daardoor de belangrijkste vier weken van het seizoen. Die conditionele achterstand ophalen is moeilijk. Boven- dien herviel ik, waardoor ik in totaal tien weken niet inzetbaar was. En bij mijn terugkeer moest ik vaststellen dat Standard plots over zes sterke spitsen beschikte. (zucht) Tja, dan wordt het moeilijk, hé. De trainer zit in een luxepositie, want hij heeft keuzemogelijkheden te over. Wekelijks moet hij een topspeler teleurstellen. Dat zijn nu eenmaal de wetten van een topclub.”

Onlangs had Bouchouari een gesprek met Michel Preu- d’homme, die hem naar Sclessin haalde en daarvoor 300.000 euro neertelde, en Luciano D’Onofrio. “Ontevredenheid over mijn instelling of inzet bestaat niet. Alleen speel ik geen wedstrijden meer op hoog niveau. Bij de invallers is het moeilijk om een constant peil te halen”, bekent hij. “We zoeken naar een oplossing. Want ik verlies momenteel kostbare tijd en zij hebben niks aan mij. Er kan, afhankelijk van de kandidaat-overnemers, gepraat worden over een verhuur of verkoop.”

Eind augustus legde hij een uitleenbeurt aan FC Brussels naast zich neer. “Achteraf is het natuurlijk altijd gemakkelijk praten”, spreekt Bouchouari. “Op dat moment had ik daar gewoon geen goed gevoel bij. Ik sta nog altijd achter die keuze. Spijt heb ik nergens van. Bij Standard werd ik een sterkere voetballer. Door dagelijks met Onyewu, Rapaic en Conceição te trainen leerde ik sneller handelen en spelen. Dat is een troef voor de toekomst. Natuurlijk ben ik momenteel wat ontgoocheld, omdat ik niet aan voetballen toekom. Er zijn gelukkig al wat contacten, met clubs in binnen- en buitenland.”

Sportief directeur Domi- nique D’Onofrio toont begrip voor de situatie. “Hakim was te vaak geblesseerd en raakte nooit op zijn echte niveau. Een jammerlijke zaak, voor ons, maar vooral ook voor hem. Het blijft een getalenteerde voetballer. Hij heeft nu duidelijk nood aan een team waar hij zich kan tonen. Hakim moet zelf bepalen welke mogelijkheid hem het meest aanspreekt.”

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content