De Mexicaanse filmster Salma Hayek zou volgens de website www.mrskin.com de mooiste borsten hebben. Als jij die titel zou mogen toekennen aan een Belgische vrouw, wie zou die dan krijgen ?

“Euh … Véronique De Kock. Ik heb ze natuurlijk zelf nog nooit gezien ( lacht), maar heb zo’n donkerbruin vermoeden dat zij daarvoor in aanmerking zou komen.”

Over borsten gesproken, is het al gebeurd dat vrouwelijke fans bij jou zijn gekomen met de vraag om hun boezem te handtekenen ?

“( lacht) Dat is inderdaad eens voorgevallen, na een wedstrijd van Club. En ik zou liegen, mocht ik zeggen dat het met tegenzin was dat ik daarop inging ( lacht). Maar het overkomt me niet dikwijls, maak je geen illusies.”

Met wie zou je wel eens een partijtje willen gaan squashen ?

“Stuur Filip De Winter dan maar. Dan kan ik ondertussen ook eens verduidelijking vragen bij zijn standpunten, eens luisteren hoe hij écht denkt over racisme. Politiek boeit me niet echt, hij is wel een interessant figuur, kan altijd gevat antwoorden en niemand slaagt erin hem onder tafel te praten. Hoe zou hij in het echte leven zijn ? Ik ben niet het type dat op voorhand zegt geen contact te willen met dergelijke mensen.”

En stel dat Emilio Ferrera je zou opbellen met de vraag om eens te gaan squashen en je kan totaal niet afleiden wat zijn bedoeling is ?

“Nee, dan zou ik passen. Vriendelijk bedanken.”

Als je ruzie hebt met je vriendin, hoe maak je het dan goed ?

“Door lieve woordjes te zeggen. En ik tracht haar dan te kalmeren, tenminste als ze gelijk heeft. Superromantisch ben ik niet, al kan ik op dat vlak af en toe wel eens verrassend uit de hoek komen.”

Wat vind je zelf je raarste gewoonte ?

“Moeilijk te zeggen. Gokken misschien, omdat het zinloos is. Maar ik kan er toch niet mee stoppen. Verslaafd ben ik niet. Maar ik doe het wel geregeld : kaarten, naar het casino trekken, … Gokken, het zit in mijn bloed.”

Als je de vraag ‘Rijd jij met de wagen ?’ moet neerpennen, weet je dan of je ‘rijd’ met -t, -d of -dt dient te schrijven ?

“Geen flauw idee. Ik kan wel een beetje schrijven, denk ik, maar taal heeft me nooit echt geboeid. Met -t ?”

Helaas. Waarmee moesten ze jou op school absoluut niet komen lastigvallen ?

“Met geschiedenis en dat soort zaken. Ik was geen goede student, altijd met de hakken over de sloot. Ik leerde niet graag. Mijn moeder zat wel achter mij aan, maar kreeg vrij snel in de gaten dat dat zinloos was.”

Hoeveel pinten heb jij nodig om zat te zijn ?

“Ik drink nooit bier. Lang geleden heb ik dat eens geproefd, maar het smaakte me echt niet. Je moet dat leren drinken, zeggen ze. Maar sindsdien heb ik nooit nog een pint aangeraakt. Als ik drink, schiet ik me doorgaans in de wodka-Red Bull. En daarvan moet ik er toch tien achterover gekapt hebben alvorens ik scheef loop.”

Als jij naar de frituur gaat, ben jij dan het type dat altijd hetzelfde bestelt ?

“Ja.”

En dat is ?

“Een bakje friet – middel of groot, naargelang van mijn hongergevoel – met stoofvleessaus en een frikandel of boulet.”

Zijn er liedjes die je tot tranen toe kunnen beroeren ?

“Nee, niet echt. Maar ik denk dat het tijdens een begrafenis wel zou kunnen gebeuren dat ik begin te wenen bij een liedje. Tot nog toe heb ik geluk gehad, want nog geen dierbaren verloren. Soms hoor ik dat eens van jongens rondom mij, dat bijvoorbeeld een van hun ouders gestorven is. Dan denk ik wel eens : hopelijk mogen die van mij nog lang leven. Ik zou het niet willen meemaken …”

Waar trek je heen of wat doe je als je problemen wilt verwerken of vergeten ?

“Ik ga nergens naartoe, kan problemen goed voor mezelf houden. Ik los die liever eigenhandig op, val een ander daar niet graag mee lastig, kan dat allemaal ook goed wegsteken. Dat heb ik van mijn pa. Wij hebben een beetje hetzelfde karakter. Je kan bij ons heel moeilijk zien of we een goede dan wel een slechte dag hebben.”

Is roze een kleur voor janetten ?

“( onmiddellijk) Ja. Ik draag zelf nooit roze zaken. Het begint weer in de mode te komen, maar ik ben er totaal niet voor. Als mensen dat willen aandoen, geen probleem. Maar ik blijf eraf.”

Kristof De Ryck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content