Van 12 tot 15 november vindt in Augusta het derde major-golftoernooi van 2020 plaats: de Masters.

Door de coronacrisis wordt het in alle opzichten een uitzonderlijke editie. Normaal zijn de Masters het eerste major-toernooi van het seizoen. Nu wordt voor de eerste keer niet in april gespeeld, zoals sinds 1934 het geval was, maar in november. Eerder werden de British Open afgelast, maar gingen de US PGA Championships (begin augustus) en de US Open (half september) wel door, zonder toeschouwers.

Nu is het de beurt aan de Masters. Niet met de typische paarse en witte azalea’s die de beroemde Augusta National Golfclub in de Amerikaanse staat Georgia opfleuren, maar in een herfstdecor. En ook hier geen tienduizenden luidruchtige toeschouwers langs de greens van de beruchte golfbaan, maar een kille corona-stilte.

Toch blijven de Masters het hoogtepunt van het seizoen. Al zal het moeilijk worden om de vorige editie te overtreffen, toen Tiger Woods op het allerhoogste niveau terugkeerde met een nu al legendarische zege, zijn vijfde in Augusta, zijn vijftiende major in zijn illustere carrière. Deze keer worden zijn kansen minder hoog ingeschat om het beroemde Green Jacket aan te trekken: de Amerikaan speelde dit jaar weinig toernooien, om zijn 44-jarige lijf te sparen, maar kon nooit uitblinken – op de US Open haalde hij niet eens de cut. Woods staat bij de bookmakers zelfs aan 35 tegen 1 genoteerd om recordhouder Jack Nicklaus (met zes zeges in Augusta) te evenaren. Grote favoriet is zijn landgenoot Bryson DeChambeau, die op indrukwekkende wijze de US Open won.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content