Enkele maanden geleden speelde Juventus nog zo dominant dat velen voorspelden dat de club dit seizoen kampioen zou worden met meer dan honderd punten. Sinds 18 maart, toen Juve met 3-1 won van Livorno, werd er echter niet meer gewonnen. Het nochtans ervaren team speelde vijf keer gelijk in de competitie, en speelde gelijk en verloor in de Champions League.

In het trainingscentrum is de sfeer bedrukt. Een boze FabioCapello onderbrak vorige dinsdag zelfs drie keer de oefeningen, iets wat helemaal zijn gewoonte niet is. Nauwelijks enkele minuten na het begin van een onderling partijtje sommeerde hij iedereen naar de middencirkel. “Als we onze tijd moeten verliezen door op zo’n kinderachtig niveau te acteren, dan kunnen we beter allemaal naar huis gaan”, brulde hij. Zelfs de meest ervaren spelers stonden met de mond vol tanden, want zo hadden ze Don Fabio nog nooit bezig gezien. Enkele minuten later kregen de weinig geconcentreerde spitsen van hetzelfde laken een pak. “Dat we in onze wedstrijden zes of zeven kansen creëren, maar niet kunnen scoren, is normaal als we zo nonchalant spelen”, klonk het. De jongste zeven wedstrijden trof Juve slechts vier keer raak. Net voor het einde van de training kregen ook de verdedigers nog een lesje. “We moeten achteraan niet in zone dekken, zoals de Nederlanders. Iedereen neemt gewoon zijn man en zorgt ervoor dat die niet gevaarlijk kan worden.”

De spelers zelf reageren intussen geprikkeld op het veld. Pavel Nedved kreeg twee rode kaarten, maar ook JonathanZebina en MauroCamoranesi konden vervroegd naar de douche. In de bestuurskamer zorgen de hardnekkige geruchten over het vertrek van Capello en de moeilijkheden om met afgevaardigd bestuurder AntonioGiraudo tot een akkoord te komen voor gespannen zenuwen. En om de zaken nog wat erger te maken : sinds dit seizoen is het reglement veranderd en wordt bij gelijke punten in de eindstand gekeken naar de onderlinge duels. En in dat geval wordt Milan, tegen alle verwachtingen in, alsnog kampioen …

Francesco Totti hervatte 58 dagen na zijn operatie aan de enkel de groepstraining.

Gabi Mudingayi liep tegen Juventus een scheenbeenbreuk op.

Er loopt een onderzoek bij Treviso. De Italiaanse voetbalbond vond het niet erg logisch dat Diego Bortoluzzi, de coach van Treviso, voor de thuiswedstrijd tegen Fiorentina geen beroep deed op zijn spelers Guigou, Maggio en Parravicini, die voordien alle drie actief waren bij de ploeg uit Firenze. De eerste was zogenaamd geblesseerd, de twee Italianen werden het slachtoffer van tactische keuzes. En vlak voor de aftrap gaf ook Viali, een andere speler die nog voor Fiorentina speelde, forfait als gevolg van een buikvirus. Na de wedstrijd verklaarde de coach van het team van Walter Baseggiodat hij vooral had willen vermijden dat de betrokken spelers bij het minste foutje met de vinger zouden worden gewezen. Die uitleg overtuigde de voetbalbond niet.

Mauro Camoranesi kreeg twee speeldagen schorsing voor het toedienen van een elleboogstoot aan Agos- tini, een speler van Cagliari. De scheidsrechter bestrafte die fout niet tijdens de wedstrijd maar de middenvelder van Juventus werd gestraft op basis van televisiebeelden. De Turijnse ploeg ging in beroep, maar dat werd verworpen omdat de speler zich dit seizoen al eerder in negatieve zin liet opmerken.

Corrado Colombo, jonge spits van Sampdoria, kan een enkeloperatie niet vermijden.

Franco Semioli, de vleugelspeler van Chievo, tekende een voorakkoord met AS Roma.

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content