In de luwte van het grote Pro Tourgeweld timmert Gérard Bulens geduldig aan zijn Landbouwkrediet- ploeg. In de voorbije weken nam hij Filip Meirhaeghe weer onder zijn hoede en sloot hij een unieke deal met de Britse wielerbond, vanaf volgend seizoen wil hij ook meespelen in de cyclocross.

Hoe ziet de samenwerking met de Britse federatie er precies uit ?

Gérard Bulens : “De eerste twee die komen zijn Cummings en Mannings, allebei wereldkampioen in de ploegenachtervolging. Zij worden bij ons opgeleid als beroepsrenner met een programma op de weg en werken een bijkomend programma af op de piste met hun nationale ploeg. In ruil krijgen wij steun van de Britse wielerbond om die mannen te onderhouden. Ik heb geen weet van andere ploegen of bonden die op een dergelijke manier samenwerken. Wij hebben de laatste jaren veel succes geboekt met de begeleiding van jonge renners – kijk naar Monfort, Vaitkus, Popovych – en de Britse federatie kon zich vinden in onze filosofie.”

Zodra een renner goed presteert, bent u hem wel kwijt.

“Ik heb daar absoluut geen dubbel gevoel bij. Ik ben van opleiding licentiaat lichamelijke opvoeding en kinesetherapie, van daaruit is het voor mij logisch om zoiets te doen. Toen Maxime kon tekenen bij Cofidis was ik zeer, zeer fier.”

De ploeg voor volgend jaar is zo goed als klaar. Van welke renners zullen we nog veel horen ?

“Eerst en vooral de vaste waarden : Nico Sijmens, Bart De Waele en Johan Verstrepen. Nieuwe aanwinsten zijn Frédéric Amorisson en Steven Kleynen. Daarnaast verwacht ik veel van Andy Capelle, die na de affaire met de cortisonezalf weer aan de slag mag. Ook tweedejaars, zoals Grégory Habeaux, Jurgen Van Loocke en Sven Renders, zullen zeker te zien zijn.”

U nam ook Filip Meirhaeghe weer onder uw hoede. Volgen er nog mountainbikers ?

“Neen. Ik wilde hem een tweede kans geven, want Filip is voor mij altijd een grote meneer gebleven. Ons grote doel voor 2007 ligt echter meer in het veldrijden. Waarschijnlijk starten we dan met een veldrijder in de ploeg. Ik heb een rijke ervaring in de cyclocross als ploegleider van Danny De Bie, Radomir Simunek en Paul Herijgers. In het veldrijden maakt het niet zoveel uit hoeveel veldrijders je hebt, je moet gewoon de goeie hebben. Wij zoeken één of twee toprenners, meer niet.”

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content