DE TRAINER RENé TROST

Een aantal spelers mag weg : het wordt een mix van jongens die sowieso weg mogen en anderen van wie de club nog wat geld kan krijgen. Men zegt me dat de club er rekening mee houdt als ik iemand niet wil laten gaan, maar Lierse verkeert financieel niet in een situatie dat ik veel kan eisen. Ik hoop alleen dat er straks wat geld overblijft om versterking te halen. Waar die moet komen, spreekt voor zich. We scoren gewoon ontzettend weinig. Komt er niemand, dan moet er maar wat uit de jeugd doorgeschoven worden. In elk geval moet de kern dringend afgeslankt. Voor een club als de onze zijn 27 kernspelers gewoon te veel.

“Na drie wedstrijden veranderde ik het systeem en koos voor een meer risicovolle aanpak, met druk naar voren. Ik moet ook rekening houden met de beperkingen in de kern. Er zijn bijvoorbeeld maar drie linksvoetige spelers. Voorlopig zijn er in die korte tijd nog geen spelers individueel beter geworden. Ik heb wel een beter zicht op kwaliteiten en ingesteldheid dan toen ik hier net was. Tegen Brussels startte ik voor het eerst met Mujanovic omdat ik geleidelijk op training merkte dat die toch wat in zich heeft. Ook Iakovenko is een ongelofelijk talent, maar tactisch moet dat beter.

“Ik blijf erin geloven, al geloofde ik bijvoorbeeld op Moeskroen mijn ogen niet, na een hoopgevende prestatie een week tevoren : we werden er geklopt op inzet en instelling, dat kan absoluut niet. Van sommige van mijn spelers dacht ik : is dit het nou ? Terwijl de dagen daarvoor de inzet en beleving zo goed was dat ik voor de aftrap zeker wist dat we daar punten zouden pakken. Niet, dus. Maar we moeten toch gewoon door, al had ik gehoopt en gedacht dat we na vijf weken al verder zouden staan.

Kwalitatief zijn we gewoon te goed voor de positie waar we nu staan, ook al hebben we een ontzettend gebrek aan scorend vermogen. Wat we extra tegen hebben, zijn de zorgen rond het veld. Ik probeer als trainer rust te brengen en het geloof in een goeie afloop uit te stralen. Maar ik weet dat elke wedstrijd een bekerfinale wordt. Als we er één verliezen, moeten we gewoon doorgaan.” l

MICHAEL NNAJI

Eigenlijk hoort in een kwakkelseizoen als dit over de hele heenronde bekeken geen enkele speler van Lierse hier te staan. De keepers deden het uiteindelijk niet slecht en voor Michael Nnaji, eindelijk op zijn beste positie centraal achterin uitgespeeld, kan dit het seizoen van de doorbraak worden.

DANIEL CRUZ

Eigenlijk staat Daniel Cruz hier ook voor de meeste andere nieuwkomers. Ingehaald als de vervanger voor Marius Mitu toonde Cruz zich op nog geen enkel moment een meerwaarde voor Lierse. Moet gezien zijn mogelijkheden qua prestaties en in de statistieken meer aanwezig zijn.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Andic (9), Couto (12), Cruz (13), Dreesen (4), Fassotte (17), Imschoot (16), Kacic (8), Lovrek (7), Mardulier (12), Milenkovic (12), Mrda (5), Mujanovic (5), Nnaji (16), Nunes (15), Raeymaeckers (13), Smet (4), Tohoua (10), Tomic (1), Vairelles (14), Van der Straeten (6), Van der Zijl (1), Vukojevic (9), Wils (16), Yakovenko (13).

DOELPUNTENMAKERS : Fassotte (1), Imschoot (2), Nunes (2), Tohoua (1), Yakovenko (1).

GELE KAARTEN : 29

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (0), 1 tegen (0).

HOEKSCHOPPEN : 62 voor, 83 tegen.

OVERTREDINGEN : 288 begaan, 391 tegen.

GEERT FOUTRé

‘IK HAD GEHOOPT EN GEDACHT DAT WE NA VIJF WEKEN AL VERDER ZOUDEN STAAN.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content