Galatasaray

© Hollandse Hoogte / Gerrit van Ke

Tactiek

Fatih Terim, sinds december 2017 voor de vierde keer bij Galatasaray aan de slag, wordt graag gefêteerd. Toen Imparator vorig seizoen na de titel ook de beker won, tekende hij in het Türk Telekom Stadium voor de ogen van 52.500 toeschouwers zijn nieuwe contract. Veel financiële ruimte om de ploeg te versterken was er niet, maar de T1 was geen vragende partij om aan zijn defensief blok te sleutelen. Na de winterstop zorgde doelman Muslera, Mariano (rechts), het centrale duo Marcão of Donk en Luyindama (ex-Standard), en Nagatomo (links) voor defensieve stabiliteit.

Galatasaray

Jean Michaël Seri (Fulham, huur) begon als enige controleur aan het seizoen, de week erna kreeg hij op die positie het gezelschap van Romahuurling Steven Nzonzi. Daardoor kon Terim met zijn aanvallende pionnen – 3 of 4 – schuiven. Centraal Younès Belhanda en/of Selçuk Inan, RyanBabel – terug van Fulham – is op links een certitude en op de rechterkant heeft Sofiane Feghouli de voorkeur op Emre Mor (Celta de Vigo, huur). Voorin had Diagne, na de winterstop 10 goals in 12 matchen, geen concurrentie, maar wegens de komst van Falcao mocht hij vertrekken.

Galatasaray

Smaakmaker: Sofiane Feghouli

Sofiane Feghouli, een middenvelder die ook op de flanken uit de voeten kan, was een van de smaakmakers van Valencia en stond er vijf jaar onafgebroken in de basis. Hij belandde na een matig seizoen met West Ham in de zomer van 2017 bij Galatasaray, waar hij vorig seizoen tot speler van het jaar werd verkozen.

Galatasaray
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content