De voorbije weken leek Sporting Charleroi net als de scholieren van de paasvakantie te genieten. Met de match op Standard zat het seizoen erop, de wedstrijden tegen Genk en Germinal Beerschot waren precies van geen tel meer. Na de 3-0-nederlaag in de Cristal Arena vorige week dinsdag had voorzitter Abbas Bayat er schoon genoeg van. Coach Tommy Craig mocht zijn biezen pakken. Voor de Zebra’s komt het er nu op aan de toekomst voor te bereiden.

In de eerste plaats moet er een nieuwe trainer komen. Voorlopig vult het duo Mario Notaro en Tibor Balog de leemte op. Die laatste zou eventueel kunnen blijven als hoofdtrainer, maar daarvoor hangt veel af van wat Charleroi er in zijn laatste matchen nog van bakt. Er circuleren ook al andere namen: Albert Cartier, AlbertEmon, Enzo Scifo en Jacky Mathijssen, al konden die laatste twee het in het verleden niet altijd goed vinden met de Bayats. Marc Monetti, voorzitter van de supportersfederatie, vraagt zich evenwel af wie er nog naar Charleroi zal willen komen. Het labiele trekje van het bestuur werkt niet bepaald in het voordeel van de club, zegt hij. De relaties tussen bestuur en supporters waren de voorbije tijd ook niet al te best, maar ondertussen praten beide partijen toch alweer met elkaar.

Een belangrijke opgave wordt het samenstellen van de kern voor volgend seizoen. De Bayats waren in het verleden niet zo happig om oudere, ervaren spelers aan te trekken, omdat die meestal niet met meerwaarde verkocht kunnen worden. Die houding zal toch moeten veranderen, stelt Tibor Balog: “Als Kéréen Oulmers vertrekken, blijven alleen Christ en Théréau over als doorgewinterde spelers. Dat is te weinig. Jongeren als Kage en Pelé hebben duidelijk een ancien naast zich nodig. Dat zal de voorzitter ondertussen ook wel gezien hebben.”

Chabbert, Koita, Habibou en Taylor vertrekken hoogstwaarschijnlijk ook, zodat de kern opgebouwd zal worden rond Baguette, Cordaro, Ederson en Théréau. “Er moet absoluut nog een spits bijkomen,” zegt Balog, “want nu hangen we te veel af van Théréau.” S

STéPHANE VANDE VELDE

‘Er moeten ervaren spelers bijkomen.’

Tibor Balog

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content