FC Metz

© BELGAIMAGE

Trainer – Frédéric Antonetti, 19/08/1961

? Antonetti draait al een tijdje mee: zijn eerste seizoen als trainer dateert van 1994, bij SC Bastia.

? Zijn enige buitenlandse avontuur kwam er in 1998/99, toen hij naar Japan trok om er Gamba Osaka te gaan leiden.

? In zijn periode bij AS Saint-Etienne tussen 2001 en 2004 heeft hij ooit eigenhandig voorzitter Bernard Caïazzo de kleedkamer uitgezet.

Transfers

In

Sofiane Alakouch (Nîmes Olympique), Amine Bassi (AS Nancy), Lenny Joseph (Le Puy Foot), Georges Mikautadze (FC Seraing, Bel).

OUT

Thierry Ambrose (KV Oostende, Bel), Victorien Angban (Sotsji, Rus), Mathieu Cachbach & Youssef Maziz (FC Seraing, Bel), Amadou Ndiaye (Le Mans).

Smaakmaker – Pape Matar Sarr

Pape Matar Sarr, die werd opgeleid aan de Génération Foot Academy in de buitenwijken van Dakar, bezorgt Frédéric Antonetti kippenvel. De coach van Metz komt immers superlatieven tekort om het achttienjarige, vroegrijpe Senegalese talent te beschrijven. Antonetti ziet Sarr als de verzinnebeelding van ‘elegantie en talent’, en het moet gezegd dat het carrièrepad van Pape Matar Sarr (nu al) indrukwekkend oogt.

Op vijftienjarige leeftijd werd hij al prof bij Génération Foot, op zijn zeventiende volgde een selectie voor de nationale ploeg, en hij was amper meerderjarig toen hij voor het eerst in de basis stond bij FC Metz. Na 22 overtuigende wedstrijden in de Ligue 1 wordt het goudklompje uit Dakar alom gevolgd, vooral in Engeland en Italië, maar hij heeft ervoor gekozen om aan de oevers van de Moezel te blijven. Pape Matar Sarr kan alle posities op het middenveld innemen in de 3-4-1-2-formatie van Antonetti. Hij heeft alles in zich om een hoofdrolspeler te worden bij Metz en om zijn ploeg uit de onderste helft van de ranglijst te trekken.

Pape Matar Sarr
Pape Matar Sarr© Icon Sport
FC Metz
FC Metz
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content