De club waar iedereen op zat te wachten is er. Callaway stelt voor: de eerste driver met volledig aanpasbaar clubhoofd. Dat het niet zomaar om een modegril gaat, blijkt uit de ambitie van Callaway. De nummer 1-fabrikant van drivers hoopt golfgeschiedenis te schrijven.

Na jaren van research en ontwikkeling komt Callaway voor het eerst met een driver met aanpasbaar clubhoofd op de proppen. Een serieuze vernieuwing die de liefhebbers van het merk waarschijnlijk wel kunnen smaken. Maar, zoals het een topmerk betaamt, wilden ze zich bij Callaway niet tevredenstellen met het produceren van ‘zomaar een driver met aanpasbaar clubhoofd’. Callaway wil met deze Driver RAZR Fit de nieuwe referentie in driverland worden.

Keuzemogelijkheid

De Callaway Driver RAZR Fit heeft tal van technologieën en verschillende componenten in zijn clubhoofd verzameld. Het heft van de club is zo gemaakt dat hij het driverhoofd in drie verschillende standen kan krijgen: open, gelijk, gesloten. Daardoor kan de golfer zelf kiezen welke stand hem op dat moment en in die omstandigheden het best ligt.

Je kan ook het zwaartepunt verplaatsen door te variëren met twee gewichtjes (eentje van twaalf gram en eentje van twee gram) aan de achterkant van het clubhoofd. Dat leidt tot een betere controle van het traject dat de bal zal volgen. Het aanpasbare zwaartepunt levert een maximum aan kracht en aan precisie op, onder meer ook dankzij de Forged Composite. Het gebruik van dat materiaal, dat zowel sterker als lichter is dan titanium, heeft de voorbije jaren bijgedragen tot de reputatie van Callaway.

Professioneler dan ooit

Het hoofd van de Driver RAZR Fit bestaat uit om en bij de zeven miljoen carbonvezels. Het genereert een grotere impact, wat op zijn beurt leidt tot een afslag die een stuk verder gaat dan tevoren het geval was. Ook de zogenaamde sweet spot is bij de RAZR Fit groter dan bij andere drivers. Dat maakt dat ook wanneer je de bal niet perfect in het midden raakt, hij toch een fikse afstand zal weten te overbruggen.

De achterkant van het clubhoofd werd door de ontwerpers van Callaway extra grondig bestudeerd. Hun doel was het energieverlies bij de downswing zo goed mogelijk te beperken. Het was ook daarom dat de voorkant van de driver hertekend werd en lichter werd gemaakt. De Callaway ziet er meer dan ooit als een professionele club uit. Al blijkt het clubhoofd wel een stuk kleiner dan de 458cc doen vermoeden.

Ideale baan

Met de eerste driver met aanpasbaar clubhoofd stapt Callaway het tijdperk van de constante zoektocht naar verbeterde prestaties binnen. De driver RAZR Fit zal de liefhebbers van Callaway onder meer verrassen met het geluid bij impact: een heel zuiver geluid dat een solide slag verraadt die de bal in een ideale baan over de fairway zal doen vliegen.

DOOR PHILIPPE DANLOY

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content