Dexia Bergen, vorig jaar nog bekerwinnaar, beleeft een anoniem seizoen.

Afgelopen maandag stonden Aalstar en Antwerp Giants tegenover elkaar in de bekerfinale. Voor de supporters van Dexia Bergen is die bekerapotheose slechts een zoete herinnering aan vorig seizoen, toen hun ploeg daar in de Lotto Arena de beker pakte ten nadele van Oostende.

Het leek voor Bergen, dat de voorbije jaren steeds meedeed aan de top van het klassement en zich als een waardige uitdager voor Charleroi manifesteerde, de zoveelste bevestiging van de uitbouw van de club. Helaas, dit seizoen valt er van dat ambitieuze Bergen nog weinig te bespeuren. Het begon nochtans veelbelovend: in de supercup bleken de Bergenaars sterker dan provinciegenoot Charleroi en niet veel later knikkerden de jongens van coach Arik Shivek het Turkse Besiktas (waar op dat moment nog NBA-vedette Deron Williams meespeelde door de lockout in de VS) uit de kwalificatiepoule voor de Eurocup. De toekomst zag er rooskleurig uit, toch?

Niet zo volgens clubmanager Thierry Wilquin, die toen al de eerste ‘slechte’ voortekenen waarnam: “In diezelfde periode verloren we al eens zwaar van Aalstar, het bleek typerend voor het wisselvallige seizoen dat we nu beleven.”

Na het verlies tegen Pepinster een dikke maand geleden werd er aan de alarmbel getrokken. Bergen was afgegleden tot een zesde plek in het klassement. De jonge voorzitter van Bergen, Ronald Gobert, besloot daarop om een supportersavond in te lassen waar hij tal van vragen beantwoordde. “Dit is een teleurstellend seizoen”, gaf hij tegenover de talrijk opgedaagde supporters onomwonden toe. De supporters op hun beurt konden het initiatief van hun voorzitter waarderen. “Onze bestuurders ontvluchten hun verantwoordelijkheid niet”, viel te horen op de lokale televisiezender. “Wij geloven er weer in en zullen ook volgend seizoen ons abonnement aanvragen.”

De voorzitter verbond er zich toe om weer een positieve dynamiek in de club te pompen. Stap één in die richting: een nieuwe coach. Het staat nu al vast dat de Israëlier Arik Shivek – sinds 2009 in dienst bij Bergen – volgend seizoen niet meer op de trainersbank zal zitten. Er wordt gezocht naar een profiel dat meer aansluit bij de jeugdpolitiek die Bergen wil voeren. Want dat was een veelgehoorde verzuchting op de supportersavond: waar blijven al die jongeren uit het eigen centre de formation?

daniel devos en matthias stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content