Feyenoord kiest voor Ruud Gullit en Mark Wotte.

Ruud Gullit wordt na de zomer normaal gezien de opvolger van Bert van Marwijk als trainer van Feyenoord. De Amsterdammer bereikte overeenkomst over een tweejarig contract met de Rotterdamse club. Feyenoord trok bovendien per direct Mark Wotte aan als opvolger van technisch directeur Rob Baan, die werd ontslagen. Enig probleem voor Gullit, coach van Oranje onder negentien, is dat hij nog een contract bij de KNVB heeft tot 2005. Bovendien zou hij als assistent van Dick Advocaat fungeren tijdens het EK in Portugal, dat duurt tot en met 4 juli. De Nederlandse voetbalbond eist daarom een fikse vergoeding van Feyenoord.

Wotte, die aan de slag gaat als technisch manager, was tot de deal met de Kuipbewoners trainer van Willem II. De clubleiding in Tilburg, die al een paar dagen op de hoogte was van het mogelijke tussentijdse vertrek van de 43-jarige Wotte, had hem al in een eerder stadium laten weten zijn aflopende contract niet te zullen verlengen. Hij tekende net als Gullit voor twee seizoenen.

“Het feit dat Gullit en Wotte in hun jonge jaren bij Feyenoord voetbalden en de clubcultuur kennen, speelde natuurlijk een rol”, liet voorzitter Jorien van den Herik weten op de website. Hij voegde eraan toe op zoek te zijn geweest naar dynamische vakmensen in de leeftijd van veertig-plus. De 41-jarige Gullit, die in 1984 aan de zijde van Johan Cruijff kampioen werd, toonde zich op de NOS zeer opgetogen. “Ik heb altijd graag als trainer bij Feyenoord willen werken. Die club heeft altijd een bijzondere plaats bij me ingenomen.” Wotte verkoos Feyenoord boven enkele andere aanbiedingen. “Toen Feyenoord kwam, hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken. Ik vind het een voorrecht om mij voor mijn oude club te kunnen inzetten.”

YURI ROSE (24) verlaat komende zomer transfervrij Heracles voor Hee-renveen. De topscorer in de Gouden Gids Divisie tekende een driejarige overeenkomst. Hij volgt daarmee het voorbeeld van zijn huidige trainer, Gert Jan Verbeek. AJAX kan voorlopig niet beschikken over de Ghanese middenvelder Anthony Obodai (24, ex-Germinal Beerschot). Uit onderzoek bleek dat er een band in zijn rechterenkel is beschadigd. Het herstel zal ongeveer zes weken in beslag nemen. MATEJA KEZMAN trok niet mee op oefenkamp met PSV naar Turkije. De Servische aanvaller heeft nog te veel last van een beenblessure. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kezman (PSV) 15 goals ; 2. Elkhattabi (AZ) 12 goals ; 3. Ibrahimovic (Ajax), N’Kufo (Twente) 9 goals ; 5. Sibon (Heerenveen) 8 goals.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content