DE TRAINER DIRK GEERAERD

“Ik vind dat er te veel vergelijkingen worden gemaakt met vorig seizoen, over wedstrijden en ons puntenaantal. Dat heeft weinig zin, je moet geen appels met peren willen vergelijken. We zitten vrij goed op schema om ons objectief, het behoud verzekeren, te realiseren. Ik ga er nog altijd van uit dat we 38 punten nodig hebben om in de eerste klasse te blijven.

“We maken duidelijk progressie, als groep en individueel. Een 5-0-uitschuiver, zoals we tegenkwamen in Achnas, zou nu niet meer mogelijk zijn. De organisatie en de onderlinge coaching plus communicatie zijn beter, de spelers voelen elkaar beter aan en we werden volwassener in ons spel. We kunnen beter met de druk omgaan en vermijden zo panieksituaties. Roeselare is natuurlijk nog geen wereldploeg. In principe mogen we niet in de problemen komen.

“Er zijn natuurlijk altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn. In het begin van de competitie maakten we bijvoorbeeld een pak individuele fouten, die altijd cash werden afgestraft door de tegenstander. Dat gebeurt nu minder, omdat de opbouw van achteruit verzorgder verloopt, maar het blijft jammer dat we de meeste van onze punten halen in de thuisduels. Op verplaatsing gaat het allemaal iets moeizamer, ligt ons rendement gewoon veel te laag. Twee punten is echt veel te weinig. Op Charleroi werden we een punt ontnomen, maar anderzijds waren er ook geen wedstrijden waar we echt konden winnen. Anderlecht en Standard gaven we een goede repliek, maar dat volstond niet. Anderzijds trok het tegen Zulte Waregem en vooral op AA Gent op niet veel. Het is mijn streefdoel om tijdens de terugronde bij uitwedstrijden meer te halen.

“Thuis kunnen we gemakkelijk onze wil opleggen, ook al komen veel ploegen met schrik naar hier om gesloten te voetballen, met veel volk achter de bal. Dat getuigt van respect. Ik ben iemand die voetbal wil spelen, ik ga niet terugkruipen en defensief een muurtje bouwen. Op training spelen we veel op balbezit, proberen we constant een overtalsituatie te creëren. Van verdediging naar middenveld lukt dat al aardig, maar de omschakeling van het midden naar de aanval moet duidelijk nog beter, zeker op verplaatsing. Maar de intentie is er altijd. We mogen dus niet klagen.”

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Annys (7), Barbé (12), Beauprez (8), Biebauw (7), De Vleeschauwer (14), Detremmerie (2), Dufoor (15), El Araichi (15), Eloi (3), Joly (1), Kpaka (13), Lahousse (6), Malki (15), Monteyne (17), Oris (7), Oyen (13), Peeters (17), Raeymaeckers (5), Sierens (10), Smits (13), Soumaré (2), Vaesen (17), Vanderbiest (15).

DOELPUNTENMAKERS : De Vleeschauwer (4), Dufoor (5), Kpaka (2), Malki (6), Oyen (1), Peeters (1), Raeymaeckers (1), Smits (2), Vaesen (2), Vanderbiest (2).

ASSISTS : Barbé (4), De Vleeschauwer (4), Dufoor (4), Kpaka (2), Lahousse (1), Malki (1), Monteyne (1), Oyen (1), Peeters (1).

GELE KAARTEN : 27

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 0 voor (0), 3 tegen (3).

HOEKSCHOPPEN : 75 voor, 78 tegen.

OVERTREDINGEN : 240 begaan, 300 tegen.

TOP BJÖRN SMITS

Na de blessure en het vormverlies van James Lahousse greep Dirk Geeraerd terug naar de meer ervaren Björn Smits centraal achterin om Daan Vaesen te flankeren. Leest het spel goed, is kopbalsterk en krachtig. Hij weet perfect zijn plaats, kan alles goed inschatten en blinkt uit door zijn continuïteit.

FLOP WAGNEAU ELOI

De ontgoocheling en het buitenbeentje in de selectie. Na zijn achillespeesoperatie en mentale problemen door zijn vermeende rol in de omkoopaffaire, de zaak- Ye, haalt de Franse Haïtiaan niet zijn oude niveau. Blijft sukkelen met kwaaltjes en verteert maar moeizaam de harde fysieke trainingen. Teert soms te veel op zijn palmares.

FRéDéRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content