Samen met u gaan wij op zoek naar de spelers die de grootste indruk nalieten in de Jupiler Pro League in de eerste twintig jaar van dit millennium. We beginnen deze week met de aanvallers.

Tussen 2000 en 2020 zijn er een aantal spitsen in de Jupiler Pro League gepasseerd die het daarna in het buitenland ook écht gemaakt hebben. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is Romelu Lukaku, nu de absolute vedette van Inter. Maar er waren ook anderen: Jan Koller breide na zijn Gouden Schoen in 2001 nog een mooi vervolg aan zijn carrière bij Borussia Dortmund en Carlos Bacca won met FC Sevilla twee keer de Europa League.

Daar gaat onze poll echter niet over. Wij willen van u weten welke spelers volgens u de grootste impact gehad hebben op onze Jupiler Pro League tussen 2000 en 2020. Dat gaat over hun prestaties in die eerste twintig jaar van het nieuwe millennium in de Belgische competitie. Daarbij mag u niet alleen kijken naar de kwaliteit van hun voetbal, maar ook naar hun persoonlijkheid en hun palmares. Kortom: wie heeft de meeste indruk op u gelaten in die twintig jaar? Die vraag gaan we u vijf weken na elkaar voorleggen op sportmagazine.be/pollproleague. We beginnen deze week met de spitsen, daarna komen de middenvelders, de verdedigers, de doelmannen en de trainers aan bod.

Voor elk onderdeel maakten wij op de redactie een preselectie van twintig namen. Bij elke naam sommen we op bij welke clubs hij gespeeld heeft en welke prijzen hij gewonnen heeft tussen 2000 en 2020.

Uit die twintig namen mag u uw ultieme top vijf distilleren. Op basis van jullie stemmen stellen we zo jullie top twintig samen. Over de nummer één van die lijst maken wij in Sport/Voetbalmagazine een artikel van meerdere pagina’s. We beginnen met die artikelenreeks in het nummer van 8 januari. Zo kan u als lezer een stukje mee de inhoud van ons blad bepalen. Kortom, uw stem telt!

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content