Vorige week zondag meende de News of the World nog te weten dat Sol Campbell voor zijn verdwijnen tegen zijn ploegmaats had gezegd dat ze hem nooit meer zouden zien, maar de 31-jarige Arsenalverdediger, die volgens de krant al zes maanden in therapie is wegens een depressie, dook maandagmorgen gewoon weer op tijdens de trainingen van zijn ploeg. Gelouterd na een paar dagen vakantie op het vasteland en vast van plan opnieuw zijn plaats in de ploeg in te nemen. Een enkelletsel, opgelopen later in de week, houdt hem wel tot eind volgende week aan de kant.

Toch was het opmerkelijk dat Campbell tijdens de rust van een thuiswedstrijd tegen West Ham zomaar op de loop ging nadat foutjes van hem aan de basis lagen van twee tegengoals, om vervolgens vier dagen van de aardbol te verdwijnen. Een burn-out ? Campbell draait al mee sinds december 1992, toen hij voor Tottenham debuteerde en bij zijn eerste invalbeurt meteen scoorde. In 1996 drong Campbell door tot de kern van de nationale ploeg. Op het WK 98 was hij zelfs even de held van de natie toen hij bij 2-2 tegen Argentinië scoorde, maar die goal werd helaas afgekeurd. Ook op Euro 2000 was hij basisspeler. In de zomer van 2001 stonden Londen en Engeland op hun kop : met een vrije transfer maakte Campbell de overstap van Tottenham naar aartsrivaal Arsenal. Hij pakte er meteen titel en beker. In 2004 was Arsenal opnieuw onklopbaar in eigen land. Campbell bleef ondanks het ontluiken van John Terry en Rio Ferdinand vaste basisspeler bij Engeland, zowel op het WK in Japan als op het EK in Portugal.

Maar sinds dan gaat het bergaf. Campbell raakte geblesseerd, verloor zijn plaats in de nationale ploeg en raakte ook op de sukkel bij Arsenal. Toen Patrick Vieira opstapte, werd Thierry Henry aanvoerder en niet hij. Privé liep het ook fout. Campbell heeft een zoontje, maar leeft gescheiden van de moeder. Regelmatig wordt hij gespot aan de zijde van bekende vrouwen, maar zijn broer ging in 2005 nog naar de gevangenis omdat hij een man aanviel die beweerde dat Sol homo was. Campbell ligt nog onder contract tot 2009 en verdient jaarlijks 4,5 miljoen euro.

FA Cup. Chelsea klopte Everton in de replay van de vierde ronde met 4-1 en blijft zo op koers voor de dubbel. Birmingham elimineerde Reading en komt in de volgende ronde uit tegen het Stoke City van Johan Boskamp. Die leende bij eersteklasser Wigan Josip Skoko.

Tomas Radzinski maakte zaterdag voor Fulham zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Martin O’Neill wordt door verscheidene kranten getipt als de nieuwe coach van Newcastle. O’Neil, die vorige zomer stopte als coach van Celtic om voor zijn zieke vrouw te zorgen, begint deze week met onderhandelingen.

Ron Greenwood overleed vorige week op 84-jarige leeftijd. Greenwood voetbalde onder meer voor Chelsea en Fulham en was van 1961 tot 1974 manager van West Ham. Nadien coachte hij van 1977 tot 1982 de Engelse nationale ploeg.

Tottenham tekende een sponsorcontract met Puma voor vijf seizoenen. Het strijkt daarvoor 7,5 miljoen euro per seizoen op.

Anton Ferdinand, de jongere broer van Rio, is verdediger bij West Ham en werd uitgeroepen tot speler van de maand januari. Evertonmanager David Moyes was manager van de maand.

Duncan Ferguson (Everton) mag na wangedrag tegen Wigan niet meer voetballen tot 25 maart. Die dag staat de derby tegen Liverpool op het programma.

VOLGENDE SPEELDAG

25/02 West Bromwich – Middlesbrough, Tottenham – Wigan, Newcastle – Everton, Man. United – West Ham, Liverpool – Man. City, Chelsea – Portsmouth, Charlton – Aston Villa, Bolton – Fulham, Blackburn – Arsenal, Birmingham – Sunderland

TOPSCHUTTERS

1. Van Nistelrooy (Man. United) 19 goals ; 2. Henry (Arsenal) 15 goals ; 3. Lampard (Chelsea), Yakubu (Middlesbrough) 13 goals ; 5. D. Bent (Charlton) 12 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content