Volgende zondag staat in het Kuipje nog eens een topper op het programma, want dan speelt Westerlo tegen Anderlecht, wedstrijd die in het verleden al aanleiding gaf tot heroïsche resultaten. Deze keer zal de Kempense ploeg het zonder routinier Jef Delen moeten stellen : hij liep op training een liesblessure op en is minstens uitgeschakeld tot de winterstop. Een en ander maakt dat Westerlo, zoals tegen Racing Mechelen, op de flanken over minder infiltrerend vermogen zal beschikken : Tom Van Imschoot kan de positie van Delen overnemen, maar is een ander type voetballer, net zoals dat voor Wim Mennes op de rechterflank ook geldt. Schuift Van Imschoot naar links, dan kan Mennes net als vorig seizoen weer naast Janssen spelen en blijven er op rechts twee opties : Marc Wagemakers wordt weer rechtshalf en Bobsam Elejiko rechtsachter, of Wagemakers blijft rechtsachter en Jeffrey Ntuka rechtshalf. In het laatste geval wint de ploeg aan technisch vermogen op rechts, maar mist hij ook daar loopvermogen in de diepte.

Hoe dan ook, de inbreng die van Jaja Coelho wordt verwacht, zal er niet minder op worden. Hem komt Feyenoord tegen Anderlecht nog eens bekijken om daarna te beslissen of de driejarige optie in het tot eind dit seizoen lopende contract van de speler wordt gelicht. “Maar ik weet zelf van niks”, zegt Coelho, via tolk David Paas. “Met die mensen van Feyenoord heb ik eigenlijk nooit contact.” Of hij toch niet een beetje aan hogerop begint te denken nu het hem zo goed gaat ? ” Ik denk puur aan Westerlo”, zegt hij. “Wat de toekomst brengt, dat zie ik later wel. Ik voel me hier heel goed. Kijk, als ik hier zou vertrekken, dan moet je dat niet doen om ergens het vijfde wiel aan de wagen te worden, neen, dan moet je weten dat je zal spelen. Want wat ik vooral wil, is ervaring opdoen, nog meer beslissende acties kunnen maken en als ik een pass geef nog meer de juiste keuzes leren maken.”

Hoewel Feyenoords maatstaven als topclub van een andere grootteorde zullen zijn in de beoordeling van Coelho dan die van Westerlo, zijn er maar weinigen in het Kuipje die eraan twijfelen dat de Rotterdammers hun Braziliaan een contractverlenging zullen geven. Is het niet voor Feyenoord, dan wel om de speler elders te gelde te maken. De vraag in hoeverre hij eigenlijk zelf iets te beslissen heeft over zijn toekomst, laat de Braziliaan koud. “Ik wil alleen hard werken en voetballen. De rest houdt me niet bezig.

RDG

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content