‘Het beste seizoen ooit van deze club’

Menen gaf Asse-Lennik vrijdag een dreun van formaat met een 0-3-zege in sporthal Molenbos. Het wurmde zich zo in een ideale positie om de derde plaats in de wacht te slepen. “Ons vooropgestelde doel was : Europees spelen”, zegt libero Denis Van Calster. “Dat wordt misschien de Top Teams Cup. Zoveel te beter.”

Zeker met de onzekerheid vóór het seizoen in het achterhoofd. Jullie hoofdsponsor haakte af, er was sprake van een kleiner budget, niemand wist hoe Kris Tanghe de overstap van speler naar trainer zou verteren ?

Denis Van Calster : “We beschikten over een heel gemotiveerde groep met een zekere kwaliteit, spelers die er alles aan wilden doen om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Keihard werken leverde dit resultaat op.

“Dit is het beste seizoen ooit van deze club. Hopelijk geeft het een boost voor de volgende jaren, om op dezelfde manier te blijven werken. Een derde plaats kan goede reclame zijn om mensen aan te trekken die erin geloven.”

Een Belgisch getinte kern, was ook dat belangrijk bij het boeken van goede resultaten ?

“Dat was een pluspunt. Een kwestie van mentaliteit. Wij Belgen denken over veel dingen op dezelfde manier. Met buitenlanders vergt het meer tijd om een groep te smeden. Kijk naar Asse-Lennik : veel verschillende nationaliteiten, individueel goede spelers, maar niet echt een ploeg.

“Anderzijds hadden zij ook vorig jaar veel buitenlanders, toen stond er wel een team. Waaraan ligt dat ? Misschien de trainer, die ook zijn rol heeft om er een groep van te maken.”

Hoe heeft jullie trainer het gedaan in jouw ogen ?

“Als een trainer heel gemotiveerd is en probeert zijn best te doen om de ploeg zo hoog mogelijk te laten eindigen, is het voor mij al een goede trainer. Natúúrlijk was het niet perfect. Maar dat kan ook niet op één jaar.

“Hij deed zijn job. Deze resultaten, dat kan geen toeval zijn.”

In welke mate is jullie plaats in de stand te danken aan misstappen van Asse-Lennik ?

“Als een ploeg minder draait en wij kunnen daarvan profiteren, moeten we die kans grijpen. We waren op het einde van het seizoen beter dan zij en verdienen dus de derde plaats.”

Steve Roelandt, Geert Verreth en Tim Verschueren vertrekken na dit seizoen. Zal Menen dat kunnen opvangen ?

“Het zal moeilijk zijn om weer Belgen van hetzelfde niveau te halen. En bij buitenlanders lopen de kosten dan weer op …

“Vooral het vertrek van Steve zullen we voelen . Hij kon de ploeg dragen. Vroeger spraken we over ‘Volleybalclub Roelandt’. Iedereen beseft dat Menen hem hard zal missen. Maar niemand is onvervangbaar.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content