Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na 28 speeldagen is FCV Dender nog steeds leider in de tweede klasse, met nu zes punten voorsprong op de tweede, KV Mechelen. De promotiekoorts stijgt er met de week, en met de stress en de zenuwen ook de onrust, in die mate zelfs dat trainer Jean-Pierre Vande Velde twee weken geleden crisisoverleg hield. Van de Velde : “Daags na de nederlaag in Hamme was dat. Je kan een dipje hebben van twee, drie, desnoods vijf weken. Maar geen drie maanden. Ik heb mijn zeg gedaan en de spelers dan alleen gelaten, om onderling dingen uit te praten.”

Makelaars hebben voor veel onrust gezorgd, zegt Vande Velde. “Ze belden spelers met de melding dat Antwerp hen volgde, dat KV Mechelen (in het geval van Koen Persoons, nvdr) hen volgde, dat Westerlo belangstelling had. Dat kruipt in het hoofd van de spelers. Op de web-site werden sommige spelers ook zwaar aangepakt door de supporters, ik kijk daar niet naar, maar zij lezen het wél. Sportieve staf en bestuur willen promoveren, hebben we duidelijk gemaakt. Heel graag zelfs. De spelers hebben daarop gezegd dat zij het ook wilden en gereageerd met twee duidelijke zeges.”

Vande Velde riep Persoons toch even bij zich, omdat hij duidelijkheid wilde. “Koen heeft een belangrijke rol in ons team. Hij wil naar eerste en dat is logisch, hij heeft daar zijn plaats. Ik kan er vrede mee nemen, mocht Genk of Gent zich melden, maar toch niet KV Mechelen. Koen heeft me daarop gezegd dat de belangstelling klopt, maar dat hij nog niet heeft getekend.”

In de coulissen wordt gewerkt aan de toekomst. Deze zomer wordt de tribune van de bezoekende supporters omgevormd tot een zittribune, met in de buik een polyvalente zaal voor de jeugd van Denderleeuw. Zitplaatsen heeft Dender nu te kort, de nieuwe tribune kan die nood enigszins, maar niet helemaal, ledigen.

Sportief is één van de pistes naast contacten met Anderlecht een samenwerking met Murcia, nu aan de leiding in de Spaanse tweede klasse. Vande Velde heeft gemengde gevoelens : “Onze sterkte nu is dat er in de kleedkamer één taal wordt gesproken. Er zijn gesprekken, via de manager van Kevin Franck, maar getekend is nog niks. Als dat beperkt blijft tot drie goeie spelers, zeg ik ja. Meer is moeilijk.” Het contract met de trainer wordt binnenkort verlengd. Vande Velde : “Mondeling is er een akkoord voor een iets professionelere samenwerking, hetzij parttime, hetzij voltijds.”

PETER T’KINT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content