Dender EH

Sterktes & zwaktes

Vorig seizoen was Dender op conditioneel vlak een van de betere leerlingen in Eerste Amateur en daar wil Regi Van Acker op voortbouwen. Daar staat wel tegenover dat de Oost-Vlamingen vooral in het begin van het seizoen zullen moeten wennen aan de handelingssnelheid en de verbeten duels die vaak worden uitgevochten in de Challenger League.

ambitie

In 2,5 jaar tijd vormde Van Acker Dender om van een degradatiekandidaat in Eerste Amateur tot een kandidaat voor de rechterkolom in de Challenger League. De titel kwam er dus niet op bestelling, maar het kreeg een beetje hulp van concurrent Luik dat anderhalf punt moest inleveren in de eindronde wegens het opstellen van een niet-gekwalificeerde speler.

Ondanks zijn status van promovendus wil Dender het de topploegen zo moeilijk mogelijk maken en zijn ongeslagen reeks van vorig seizoen in het eigen Van Roystadion in stand houden.

analyse

Met een ploeg die slechts één buitenlander telt (Rowell) en die goed op elkaar is ingespeeld moet Dender in staat zijn om meer te doen dan gewoon de degradatie te ontlopen. Om dat doel te bereiken zal het ook nu steunen op drie componenten: fysieke paraatheid, grote samenhorigheid en tactische flexibiliteit.

Met Houdret, Vanbelle en Smet kon Van Acker in de vorige campagne al rekenen op spelers die het klappen van de zweep kennen op een hoger niveau. Bij Luik plukte het bestuur intussen ervaren mannen als Rowell en Lallemand op. Lallemand is de opvolger van Casagolda en wellicht de strafste zomertransfer van Dender. Vorig seizoen was hij goed voor veertien treffers en met zijn doelpunt in de terugmatch van de play-offs bracht hij even de titelambities van Dender in gevaar. Samen met M’Barki, dé man van de eindronde met vier doelpunten in zes duels, zal Lallemand meer dan eens de verdediging van de andere teams aan het wankelen brengen.

Dender EH

In/out

In

Kobe Cools (F91 Dudelange, Lux), Zakaria Atteri (RE Mouscron), Nathan Rodes (FC Luik), Michaël Lallemand (FC Luik)

OUT

Esteban Casagolda (Lokeren-Temse), Stijn Barrezeele (Olsa Brakel), Chamsdine El Boughlamy (?), Sam Valcke (Patro Eisden), Vladimir Van de Wiel (SK Beveren)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content