Geboren op 8 juli 1983.

Vrijgezel

Woon je nog thuis ?

“Ja.”

Wat heb je gestudeerd ?

“Marketing. Nog een paar dagen en ik heb mijn diploma. Op dit moment ( begin vorige week, nvdr) loop ik nog stage in Sint-Niklaas, bij een firma voor bureaumaterialen. De studiekeuze was een beetje ad hoc, buiten het voetbal had ik niet zoveel interessepunten. Daarom koos ik voor iets algemeens. Misschien ga ik straks nog wat verder studeren, via de avondschool. Maar het blijft bij vage plannen, ik ben de school op dit moment kotsbeu. Te veel stress, dat laatste jaar. Veel werkjes maken : er kroop veel tijd in. Het studentenleven heb ik gemist, maar anderzijds was voetbal mijn droom, ik klaag niet. Ik ben ook veel te weinig naar de film geweest, op dat vlak heb ik veel schade in te halen.”

Wat moeten we ons voorstellen bij marketingstudies ?

“Verkoop, reclame, dat soort dingen. Ik was goed in talen, daar moest ik het minste voor doen ( lacht). Het combineren was alleen lastig tijdens de examens. Of het voetbal goed verkocht wordt ? Ik denk dat het bij sommige ploegen beter kan. In Beveren zijn ze er het laatste jaar vooral goed mee bezig, maar het kan nog veel beter.”

Stel dat Beveren je aantrekt om hun imago te verzorgen. Hoe pak je dat aan ?

“Door de klemtoon te leggen op de sterke punten van ons spel. Verzorgd voetbal, techniek, flair, samba, beetje speels.”

Hou je van Afrikaanse muziek ?

“Niet echt. Een half uurtje houd ik het nog uit, maar daarna ben ik het beu. Steeds hetzelfde ritme. Namen ken ik niet, Mory Kanté ja, veel verder gaat het niet. Ik ben eerder voor rock, al ga ik weinig naar concerten. Te weinig. Het laatste was vier dagen Werchter, twee jaar geleden. Metallica was een van mijn absolute favorieten, ik stond bijna helemaal vooraan. En Arno, die zag ik ook.”

Wat is je politieke voorkeur ?

“Normaal stem ik VLD, maar daar zijn ze elkaar kapot aan het maken. De uitspraken van Karel De Gucht vind ik allemaal heel veel waarheid bevatten, alleen geeft hij zijn mening misschien naar politieke normen iets te direct, moet hij het iets diplomatieker aanpakken als minister. Maar soms kan ik hem geen ongelijk geven. De uitspraken over Balkenende zijn juist, het ís gewoon Harry Potter. De vraag is alleen of je zoiets als politicus mag zeggen over een buitenlands staatshoofd.”

Ben je voor of tegen een Europese grondwet ?

“Veel mensen weten niet wat die grondwet inhoudt, dat is het probleem. Ik ben voor, ik denk dat het voor Europa belangrijk is om nog mee te spelen op het mondiale vlak. Iedere staat moet zijn eigen identiteit behouden, maar waar samengewerkt kan worden, moet men dat doen. Ik ben ook voor de euro, ik zou niet willen dat dat straks wéér gaat veranderen.”

Wat zou je doen zonder voetbal ?

“Ik zou wat anders hebben gestudeerd, licentie talen of handelswetenschappen, zoiets.”

Heb je vakantieplannen ?

“De vrienden spelen een toernooi in Italië, wellicht ga ik kijken. Maar meer dan een paar dagen zit er niet in. Het probleem van examens in juni en trainen bij een eersteklasser is dat je nog amper tijd hebt voor vakantie. Maar ik feest nu alvast een beetje. Met mate.”

Heb je idolen ?

“Ik bewonder de grote voetballers à la Zidane. Ik ben ook een grote sportliefhebber : alles wat op tv is, moet ik gezien hebben, tot de snookerwedstrijden toe. Ook wielrennen, tennis. De finale op Roland Garros bij de mannen heb ik gezien, die bij de vrouwen niet omdat ik zaterdag zelf was gaan fietsen. Maar ik ben een grote fan van Henin, vanwege haar karakter. Dat willen winnen. Lopen doe ik ook graag, heel graag zelfs. Niet op het gemakske, op hartslag doorlopen. Vijftien tot zestien per uur, naargelang van de afstand.”

Je ex-trainer, Herman Helleputte, liep de twintig km door Brussel in 2 uur 10.

“Dat is niet vet hé, op die tijd loop ik een marathon ! Later ga ik dat ook allemaal doen. Dé uitdaging wordt de dodentocht van Bornem. Honderd kilometer.”

Wie mag er van jou mee naar een onbewoond eiland ?

“Mijn toekomstige.”

Wie is Ramsey Nasr ?

“Antwerps stadsdichter ? Maar poëzie is mijn ding niet.”

door Peter T’Kint

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content