Bolton Wanderers zoekt naar evenwicht.

Peter T’Kint

In de voetsporen van Sam Allar- dyce, van 1999 tot 2007 manager bij de Bolton Wanderers, treden lijkt helemaal niet eenvoudig. De fans van de club ten noorden van Manchester vrezen stilaan dat hun club dezelfde weg opgaat als die van Charlton, die het tijdperk na Alan Curbishley volledig verkeerd afhandelde. Drie managers in een seizoen en uiteindelijk een degradatie. Bolton stond vorig seizoen rond deze tijd derde, nu negentiende. Europees plaatste het zich met de hakken over de sloot tegen een nietige – of kende u voordien Rabotnicki Kometal ? – tegenstander uit Macedonië (1-1 uit, 1-0 thuis). En dat met spelers als Jussi Jääskeläinen, een van de meest betrouwbare doelmannen in Engeland, of Ivan Campo, één van de meest begaafde middenvelders. Of Kevin Nolan, nog zo’n krijger van vele oorlogen. En wat te denken van het spitsenduo El Hadji Diouf (26)- Nicolas Anelka (28), twee toppers in de fleur van hun leven. Neen, de nieuwe ploeg van Christian Wilhelmsson, door FC Nantes voor het volledige seizoen uitgeleend, beschikt over talent. Toch werkt het niet.

Erger nog, het rommelt stevig in Bolton. Aanvoerder Nolan heeft ruzie met manager Sammy Lee, van 1976 tot 1986 een begaafde middenvelder bij het grote Liverpool. Datzelfde overkwam ook al Ivan Campo, terwijl Gary Speed (38) zijn job als veldtrainer van de eerste ploeg – hij combineerde dat met speler zijn – vorige week vacant stelde, ook al na een interne ruzie nadat Lee zijn coach tegen Chelsea niet opstelde.

Lee werd in april als opvolger van Sam Allardyce aangeduid ondanks amper ervaring als hoofdcoach, om de continuïteit te verzorgen. Lee was immers sinds juni 2005 de assistent van Allardyce. Het plan mislukte, diverse leden van de technische staf van Allardyce weigerden onder Lee te werken en zwierven uit over andere clubs.

En Wilhelmsson in dit alles ? Europees en in de Ligabeker mocht hij al twee keer starten, in de vijf competitiewedstrijden die de Zweed tot dusver speelde, viel hij na de rust in, met weinig invloed op het spel, want nog geen goals of assists. PETER T’KINT De nationale ploeg speelt volgend jaar op 26 maart een oefeninterland in Parijs tegen Frankrijk. De wedstrijd kadert in de voorbereiding op het EK. Engeland deed zaterdag een stap in de goede richting. Thuis tegen Estland werd het 3-0, met de eerste goal van Wayne Rooney voor de Engelse nationale ploeg sinds 2004. Vandaag/woensdag trekken ze naar Moskou waar ze Rusland partij geven.

Gary Neville (Manchester United), al sinds maart out met een kuit- en enkelletsel, was donderdag niet tijdig fit voor het invallersduel tegen Liverpool. De 32-jarige rechtsachter komt allicht deze maand niet meer in actie, want het volgende duel van de B-ploeg is op 1 november gepland.

Een bezoekje van Robbie Savage (Blackburn Rovers) aan de cockpit tijdens de vlucht terug uit Finland had nare gevolgen voor de piloot. Zijn maatschappij Mytravel ontsloeg hem omdat hij de regels overtrad. Savage had even de instrumenten mogen vasthouden, zogezegd om van zijn vliegangst af te raken.

Henk ten Cate, tot voor kort hoofdtrainer van Ajax, wordt dan toch de nieuwe assistent van Avram Grant bij Chelsea. De 52-jarige Nederlander tekende vrijdag zijn contract.

Voor wangedrag van de spelers op het veld tegen Newcastle kreeg Wigan van de FA een boete van 30.000 euro.

Derby County ontkent officieel dat de club te koop is. Wel zoekt Derby investeerders die vijftien miljoen euro willen inbrengen in een complex dat een hotel, winkels, shops en eettenten zal bevatten. Op die manier wil de club aan extra inkomsten raken. Het complex moet 40.000 vierkante meter groot worden en wordt gebouwd naast het stadion.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content