Bijna twee jaar geleden kocht KRC Genk jeugdproduct Casper De Norre voor veel geld, maar een succes werd dat niet. OHL-trainer Marc Brys wil hem herlanceren.

Zondag stond Casper De Norre al in de basis bij OHL voor de bekerwedstrijd uit bij eerste amateurclub Knokke, door Leuven met 0-2 gewonnen. De Norre werd zo herenigd met Marc Brys, de coach met wie hij bij STVV zijn beste tijd beleefde. De 23-jarige flankverdediger, die zowel links als rechts uit de voeten kan, moest op maandag 5 oktober onverwacht tot even voor middernacht wachten voor hij wist dat hij Genk mocht verlaten. Die dag meldde Olympique Marseille zich immers plots voor Joakim Maehle en laat op de avond werd daar in Genkse bestuurskringen op aandringen van de Deense rechtsachter zelf toch over gediscussieerd. Als Maehle vertrok, moest De Norre blijven. Pas toen vaststond dat Genk voet bij stuk hield, mocht De Norre zoals gepland naar OHL. ‘Omdat we sterkere spelers hadden op de flanken en Casper niet meer tevreden was als bankzitter’, licht technisch directeur Dimitri de Condé die beslissing toe.

Opvallend aan De Norres verhaal is dat het begon bij KRC Genk, waar hij niet weerhouden werd en op zijn zestiende vertrok, eerst naar Standard en twee jaar later naar STVV. In januari 2019, het seizoen waarin Genk kampioen zou worden, blonk hij bij STVV uit op de linkerflank en haalde Genk hem in de winterstop terug. Het betaalde daar volgens de Transfermarkt bijna vier miljoen voor. Daarmee is De Norre één van de tien duurste aankopen ooit van Genk. Een succesverhaal werd zijn tweede verblijf bij Genk echter niet. In anderhalf jaar speelde hij 22 matchen, dit seizoen haalde hij vijf keer de selectie maar kwam hij niet aan speelminuten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content