De doorbraak van breakdance

© ISTOCK

Het olympisch organisatiecomité denkt eraan om breakdance te verheffen tot olympische sport. Voor het eerst in de geschiedenis zal dan in 2024 breakdance, net als muurklimmen en skateboarden, toegelaten worden tot de olympische sportgebeurtenissen in Parijs.

Dat is goed nieuws. Ik denk aan het straatbeeld waarin de Antwerpse jongeren op zomerse dagen hun acrobatische capriolen uitvoerden. Ik kende die sport toen als streetdance en de jongeren hadden destijds al een hoog niveau van uitvoering. Dat moet vandaag de dag nog beter zijn geworden. Wat die jongeren best nog zouden kunnen gebruiken, zijn vaste voorbehouden plaatsen voor hun breakdance op de Meir van Antwerpen.

Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat wij in 2024 een groep Antwerpse breakdansers naar Parijs zullen kunnen sturen. En ik ben er eveneens van overtuigd dat zij met goud zullen terugkeren naar België, waar op het stadhuis de burgemeester hen zal ontvangen terwijl wij als trouwe supporters de Grote Markt van Antwerpen vullen om hen toe te juichen.

Dit geldt niet alleen voor de jongens, de meisjes hoeven niet achter te blijven. Zoals er vrouwen nu meesterlijk kunnen voetballen, zo zullen de meisjes die breakdansen niet moeten onderdoen voor de jongens. Als ze maar in zichzelf geloven en er hard trainen voor overhebben.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content