Hoe ziet je belachelijkste thuisoutfit eruit? De kleren dus die je in het openbaar nooit zou durven dragen, maar graag aandoet als niemand je ziet.

“Ik heb zo’n heel lompe, donkerpaarse broek. Zo één die altijd op halfzeven hangt. Geen pyjamabroek en ook niet echt een trainingsbroek, iets daartussenin. Die zit geweldig gemakkelijk.”

Als er gebeld wordt aan de deur, piep je dan eerst eens om te kijken wie het is of doe je blind open?

“Eerst lonken. Rare mensen laat ik staan. Daklozen bijvoorbeeld. Of clochards. En als ik zie dat het is om iets te verkopen, blijft de deur ook toe.”

Waarmee zou jij nog iets kunnen bijverdienen?

“Houtbewerking. Ik volgde dat in het middelbaar, maar heb er nooit wat mee gedaan. Dat zou me nog lukken. We begonnen met kleine dingen, maar na een tijdje kon ik ook kasten bouwen. Op school staken we zelfs ramen en deuren ineen. Als nu iets van hout stuk is, zit het rap weer ineen.”

Als je naar zee gaat, trek je dan altijd naar een vaste plaats?

“Blankenberge. Vroeger gingen we ook altijd naar daar, met mijn vader, de stiefmama en mijn acht jaar jongere broertje. Voor een dagje of een weekje. En we gingen elke keer naar de opnames van Tien Om Te Zien ( lacht). Uit vrije wil. Echt. Plezant!”

In welke auto krijgen ze jou voor geen geld ter wereld?

“Ik zat al in een roze Twingo, kan het nog erger? Dat was de wagen van mijn vriendin. Zij is fan van die kleur en had dat autootje al voor ik haar kende. Ik moest dat erbij nemen. Intussen is het weg. Ik heb haar wijsgemaakt dat ze dat ding moest verkopen omdat het versleten was. Haar nieuwe is zwart. Ze wilde weer voor roze gaan, maar ik heb haar omgepraat.”

Wat was indertijd het pronkstuk van je speelgoedcollectie?

“Mijn Legoblokken. Daar maakte ik vooral voetbalstadions mee. Ik knutselde die volgens mijn fantasie ineen, bouwplannen had je daar toen niet voor. De ene keer was het vijf blokjes hoog, de andere keer twintig. Kastelen of luchthavens die je volgens een handleiding ineen kon steken, kreeg ik niet. Altijd losse blokjes. Uren kon ik me daarmee bezighouden, op mijn eentje.”

Met welke knappe madam zou je nu nog graag eens zo’n voetbalstadion bouwen?

Rihanna, de zangeres. Vooral haar uitstraling spreekt me aan, want ze is in feite niet het type waar ik voor val – ze is donker en Dieuwke, mijn Nederlandse vriendin, heeft blond haar.”

“Rechts. Het dichtst bij de deur. Nu kan ik me direct laten neerploffen, anders zou ik helemaal moeten omlopen. Ook ’s morgens wil ik de kortste weg naar de badkamer.”

Snurk je?

“Neen, ik blaas. Door mijn neus kan ik niet goed ademen. Bij een operatie daaraan hebben ze iets wat scheef stond, rechtgetrokken. Nu recupereer ik beter van inspanningen, ook dankzij een verscherpte conditie, maar soms heb ik er nog moeite mee.”

Welke snoep lust je niet?

“Drop zal ik nooit kiezen. Vroeger was ik een enorme snoeper. Kreeg ik vijftig frank pree, dan trok ik daar direct mee naar de winkel. Tegenwoordig grijp ik sneller naar fruit, maar voor chocoladekaramellen heb ik nog altijd een zwak.”

Wie heeft je leren slowen?

“Ik kan dat niet, ik ben te houterig. Dat steekt me ook rap tegen. Drie rondjes draaien en de goesting is weg.

“Normaal gezien gooi ik me nooit op de dansvloer. Ik kijk liever, maak me niet graag belachelijk. Maar binnenkort gaan Dieuwke en ik wel samen de salsa leren. Dat spreekt me aan.”

Wie heeft het mooist versierde kastje in de kleedkamer van Genk?

Logan Bailly. Bij sommige jongens staat daar enkel douchegel in, bij hem zit dat propvol prullaria. Er hangt een heel mooie foto van zijn vrouw en dochter, er bengelen kettingen, hij maakt zelfs plaats voor een foto van een stomme auto die hij mooi vindt. En hij brengt geregeld nieuwe dingen mee, om het fris te houden.”

Vind je in sommige kastjes ook posters met blote madammen?

“Neen. Bij Genk kan ik me dat ook niet voorstellen. De Ivorianen in Beveren durfden dat wel.” S

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content