Wat was je geworden zonder het voetbal ?

“Geen idee. In het middelbaar heb ik voor schrijnwerker gestudeerd en later ook nog een zevende jaar gevolgd. Maar al snel had ik door dat daar mijn toekomst niet lag. Wij moesten soms eens een stage volgen in een bedrijf. Dat was afzien geblazen. Gelukkig kon ik op het voetbal terugvallen. Op dit moment volg ik wel wat computerlessen, terwijl ik ook van plan ben om me later eventueel nog in te schrijven voor een cursus boekhouden. Het is de bedoeling om na mijn carrière mee te draaien in het bedrijf van Sandra. Ik ben dus al bewust bezig met mijn toekomst, hé.”

Wat bewonder je aan Sandra ?

“Haar enthousiasme en de steun die ze me geeft. Als er ietske scheelt, kan ik altijd bij haar terecht. Zij is altijd heel opgewekt, terwijl ik meer afwachtend ben ingesteld. Ik krop alles meer op, hou het soms te veel bij mezelf. Gelukkig kan ik bij haar af en toe eens mijn hart luchten. Zeker na het faillissement van Eendracht Aalst is mijn vertrouwen in sommige mensen fel geslonken.”

Ben je ook gefascineerd door mooie wagens ?

“Nee, eigenlijk helemaal niet. Als er daarover discussies worden gevoerd, moet ik snel afhaken ( lacht). Ik rij nu met een Toyota Avensis van de club. Een goede auto, die me het nodige gevoel van zekerheid geeft. Dat is voor mij meer dan genoeg. Maar mocht ik ooit nog de kans krijgen, dan zou ik me graag een sportieve BMW aanschaffen.”

Bewaar je dingen uit je jeugd ?

“Mijn ouders hebben eigenlijk altijd de krantenartikels uitgeknipt en bijgehouden, terwijl Sandra die collectie nu wat verderzet. Op zolder ligt er wel nog van alles : truitjes, schoenen, kousen van de jeugd tot nu. Van elke club waar ik speelde, wil ik voor later nog wel iets bijhouden. Behalve dan van Eendracht Aalst : dat zullen we maar verbranden zeker ( grijnst) ? Die periode vormde echt het dieptepunt. Bovendien moet je altijd hetzelfde negatieve verhaal afsteken, in plaats van bezig te zijn met voetbal, toch je beroep.”

Hecht je veel belang aan je uiterlijk ?

“Totaal niet. Op minder dan vijf minuten tijd ben ik klaar. Alleen op mijn kleding let ik wel, ook op advies van Sandra. Het is wel nodig om een beetje gel in mijn haar te doen, anders trekt het echt nergens op ( lacht). Meestal scheer ik me ook elke twee tot drie dagen. Sandra wil dat ik wat ruiger overkom. Ze heeft liever dat ik me de dag voor de wedstrijd niet scheer. Kwestie van indruk te maken op de tegenstander, hé.”

Doet muziek je wat ?

“In de wagen luister ik vooral naar Donna. Dan gebeurt het wel eens dat ik luidop de liedjes meezing. Maar een echte freak ben ik niet. Je zal hier ook geen uitgebreide lijst cd’s terugvinden. Ik luister graag naar Clouseau, maar dat betekent nog niet dat ik ook een concert zou bijwonen. Mocht ik bijvoorbeeld een uitnodiging krijgen voor de Night of the Proms, dan zou ik dat wel niet weigeren. Maar dan zou ik vooral gaan voor de gezelligheid.”

Heb je een vast eetritueel de dag van de wedstrijd ?

“Toch wel. Al sinds jaar en dag bestaat het middagmenu uit spaghetti met bruine suiker. Meestal kunnen we dan nog op de club kiezen tussen kip of zalm met aardappels of pasta. Dat is me tot nu toe altijd al bevallen.”

Kijk je veel tv ?

“Niet overdreven. Samen met Sandra volg ik wel de afleveringen van Wittekerke, terwijl we ook graag eens naar De Pfaffs of Olivier de Rijke kijken. Puur amusement, als ontspanning. Het is niet echt de bedoeling om er veel uit te leren, ook al gebeurt het wel eens dat we naar Telefacts of Panorama kijken.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content