Schep jij soms aardappelen op met een visspaan omdat al je grote lepels vuil zijn? ( lacht) “Nee, ik wacht niet tot alles vuil is om mijn vaatwasser aan te zetten. Ik ben heel ordelijk, volgens mijn ex-vriendin zelfs tot in het absurde. Bij mij moet alles bijvoorbeeld zo recht mogelijk liggen. Als een papier schuin op tafel ligt, niet evenwijdig met de rand, dan draai ik het. In mijn auto zet ik het volume van de radio en de graden van de airconditioning altijd op een even getal. Studio Brussel, de zender waar ik meestal naar luister, staat niet op kanaal één, maar op twee. Ik weet niet waarom ik dat allemaal doe. Het zijn kleine, autistische neigingen.”

Gebeurde het al dat jij na een duik in het zwembad merkte dat je je zwembroek was kwijtgespeeld?

“Dat nog niet, maar mijn neven, mijn broer en ik hadden vroeger wel de gewoonte om in zee onze zwembroek uit te doen en ermee boven ons hoofd te zwieren. Ik was toen nog klein en zag eens een golf niet aankomen. Door de slag liet ik mijn zwembroek los. Nadien vond ik ze niet meer terug. Toen ben ik in de zee blijven staan tot mijn ma na twee à drie uur medelijden kreeg en mij met een handdoek uit het water kwam halen.”

Tekende jij als kind thuis weleens op het behangpapier?

“Waarschijnlijk wel, want ooit tekende ik met een steen eens iets op de zijkant van de auto van mijn pa.”

Welke job had je als jobstudent graag eens gedaan?

“Plongeur in de keuken van een restaurant, om daar alles eens goed gade te kunnen slaan. Ik kook heel graag en vaak. Ik volg zelfs een opleiding. Als ik mijn diploma van chef haal, kan ik later een eigen brasserie openen.”

Keek jij op school soms in die mate af dat je ook de naam van je buurman overschreef?

( lacht) “Nee, zo erg was het niet. Spieken was bij ons trouwens niet evident, want heel lang had ik maar één klasgenoot: Steve Colpaert. Wij volgden op de topsportschool TSO.

“Op school was ik iemand die graag lachte. Ik vond het bijvoorbeeld plezant om een natte spons op de stoel van een klasgenoot te leggen. En andere keren was ik zelf de pineut. Zo was ik eens vergeten een nieuwe onderbroek in mijn tas te steken. ’s Morgens was er voetbal en in de namiddag les. Ik besloot om met mijn onderbroek te voetballen en om nadien geen onderbroek aan te doen. Enkele smeerlapkes wisten dat en kregen het idee om op de speelplaats mijn broek af te trekken. Daar stond ik dan, in vol ornaat, met veel volk rond mij. Ik besloot om even met mijn handen in mijn zij te blijven staan. Je moet op zo’n moment cool reageren, anders doen ze dat de volgende keer weer.

“In de klas nam ik soms het initiatief om dingen te organiseren, onder andere het wereldkampioenschap blad-steen-schaar. Daarbij moeten twee mensen elk één hand achter hun rug houden. Er wordt tot drie geteld en dan moeten ze elk ofwel een uitgestrekt hand ofwel een vuist ofwel een knipbeweging tonen. De uitgestrekte hand staat voor het blad, de vuist voor de steen en de knipbeweging voor de schaar. De schaar wint van het blad, het blad wint van de steen en de steen wint van de schaar. We speelden dat tijdens de les, de leerkracht had dat niet door.”

Zou jij de winnaar kunnen worden van het WK om ter minst erecties krijgen naast Erika Van Tielen?

“Absoluut niet. Ik zou altijd in de top drie zitten van diegenen met de meeste erecties. Erika staat bij mij hoog aangeschreven. Maar La Esterella blijft mijn nummer één. Vrouwen met zo’n lekker mannelijke stem vind ik wel tof. Als ik in the mood ben om iemand te versieren, toon ik dat meisje een foto van La Esterella en zeg ik: ‘Dat is nu mijn droomvrouw. ‘ Dan voelt dat meisje zich direct veel beter. Dat is de achterliggende tactiek.”

Werkt het?

“Ik ben nog maar drie weken vrijgezel, ik moet het nog testen.” ( lacht)

In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content