Club NXT

Sterktes & zwaktes

Club NXT wil net als de A-ploeg dominant voetbal brengen en het kan daarvoor rekenen op een achttal jongens die in het verleden al actief waren in 1B. De grootste uitdaging voor NickyHayen wordt de tieners klaarstomen voor het soort voetbal dat niets te maken heeft met jeugdwedstrijden.

Ambitie

Zo snel mogelijk het behoud verzekeren en jongens laten doorgroeien naar het eerste elftal.

Analyse

Vol goede moed en een hippe merknaam begonnen de beloften van Club Brugge in de zomer van 2020 aan hun avontuur in 1B. Club NXT eindigde uiteindelijk laatste met zestien punten en uit die nare ervaring trokken Verhaeghe en co de nodige lessen. Het voetbal was best aangenaam om naar te kijken, maar het ontbrak de ploeg aan maturiteit om dat in punten om te zetten. Met de achterliggende gedachte dat een dergelijke campagne hen geen tweede keer mocht overkomen, werden ervaren jongens als Mertens en Simba aangetrokken om de jonkies te omringen. Vooral Mertens, die de Challenger Pro League van buiten kent, zal de komende maanden als trajectbegeleider moeten fungeren. Met Lammens, Hautekiet, Mbamba, Audoor, Sandra, Pérez kunnen er bovendien een half dozijn jongens opgeroepen worden uit de A-kern die twee jaar geleden hun debuut maakten bij de grote jongens.

Club NXT

Bij Club NXT hoeden ze zich voor straffe uitspraken over hun mogelijke eindranking na de play-offs. Niet het minst omdat het een paar weken voor aanvang van de competitiestart onmogelijk is om de ware sterkte van de andere ploegen in te schatten. De laatste plaats omzeilen is hoe dan ook de minimumvereiste om van een geslaagd seizoen te spreken. Maar tegelijkertijd wordt van Hayen verwacht dat hij het leerproces van zijn jongens in goede banen leidt en de maximale ontwikkeling van zijn kern superviseert op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Net zoals bij de andere B-ploegen is doorstroming dé prioriteit in The NEST.

In/out

In

Mamady Diawara (Genk), Jonathan Foss (Odense BK, Den), Tobias Lund Jensen (Odense BK, Den), Lennart Mertens (Deinze), William Simba (RE Mouscron)

OUT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content