Club Brugge

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN VINCENT MANNAERT ALGEMEEN MANAGER

‘Wij analyseren de transfers pas op het einde van het seizoen. Transfers staan bij ons nooit op zich, ze maken deel uit de samenstelling van de kern en die bestaat uit een mix van korte en lange termijn met als uiteindelijk doel de collectieve prestatie.

‘De waarde van onze kern is verdubbeld sinds 2016 en daarbij zijn er meerdere talenten tot ontwikkeling gekomen. Onze strategie bestaat uit drie fases. De eerste is de kern stabiliseren door het behoud van sleutelspelers als Hans Vanaken, Brandon Mechele, Ruud Vormer of Mats Rits. De tweede bestaat uit het aanwerven van spelers met welomlijnde talenten, zoals Arnaut Danjuma, Krepin Diatta en Noa Lang. En de derde is de ontbolstering van de volgende generatie met spelers als Charles De Ketelaere, Noah Mbamba, Ignace Van der Brempt en Senne Lammens.’

Club Brugge

WAT WIJ ZEGGEN

Als we de Brugse transferzomer zouden beoordelen op basis van de vervanger van de enige titularis die vertrok, dan zouden we geneigd zijn om het bestuur onderscheiding toe te kennen. Jack Hendry deed namelijk heel snel Odilon Kossounou vergeten. Maar naast de lastminutetransfer van de Schot is het moeilijk om zelfs maar voldoendes te vinden. Izquierdo en Wesley, die niet onder druk gezet werden om meteen resultaten voor te leggen maar van wie men wel hoopte dat ze hun oude niveau zouden terugvinden, verpieteren al te vaak in de tribune. En de Fransen Maouassa en Nsoki hebben al wel kansen gekregen om zich te tonen, maar hebben nog niet veel mensen weten te overtuigen. De offensieve inbreng voor de eerste lijkt te beperkt voor een club als Brugge, terwijl de tweede evenzeer uitblinkt door zijn kwaliteiten aan de bal als door zijn blunders bij balverlies. Voor een centrale verdediger is dat vervelend.

Het geval van Kamal Sowah is het moeilijkst te ontleden. De Ghanees kan onmogelijk al zijn kwaliteiten verloren hebben door zijn Leuvense appartement te ruilen voor een woonst in Brugge, maar de ex-speler van OHL lijkt niet op zijn gemak in de rol die Philippe Clement voor hem bedacht heeft. Sowah overtuigt niet als buitenspeler en werd zelden gezien in zijn favoriete positie als steunpunt voor een echte nummer 9.

Wat betreft de jongeren Persyn, Otasowie, Nusa en Providence is het te vroeg om hun bijdrage halverwege het seizoen al te evalueren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content