Club Brugge – Info

Oude wijn in nieuwe zakken

N ever change a winning team. Dat versleten cliché zou ontkracht zijn als Philippe Clement niet te elfder ure besloten had om zijn avontuur in het Venetië van het Noorden voort te zetten. Door de coach te behouden die bij blauw-zwart twee titels op rij pakte, verzekerde Club Brugge zich van een zomer in rustig vaarwater. Dat geldt iets minder voor Simon Mignolet. Hij keerde geblesseerd terug van het EK en zal nog enkele weken afwezig zijn. Ondertussen zou Senne Lammens (19), die vorig jaar uitkwam voor Club NXT, zijn kans moeten krijgen en zelf zijn plaats als invaller afstaan aan de beloftevolle Henri Matton. Die 17-jarige Belgische doelman werd teruggehaald van PSG. In de voorbereiding kon Nick Shinton (20) geen punten winnen, integendeel, maar door het vertrek van Ethan Horvath zou hij toch de nummer drie in de hiërarchie kunnen worden.

Daniel Pérez zou wel eens de revelatie van het seizoen kunnen worden.

Ruggengraat

Omdat Club wel vaker de gewoonte heeft om zijn jonge beloften in de winter in plaats van in de zomer te transfereren, zal er minder verwarring zijn in de as van het veld. Er zijn geen grote veranderingen op til binnen een geharde kern die de club naar een derde titel op rij moet stuwen. De ruggengraat van Clements team is alom bekend: Brandon Mechele, Mats Rits, Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn onvermoeibaar.

Club Brugge - Info

Wat Club dan nog rest is ervoor zorgen dat de spelers die vorig jaar in waarde stegen, nu kunnen bevestigen. Clinton Mata (28) denkt meer dan ooit aan een avontuur in het buitenland, maar is gebonden aan een contract van drie jaar dat een transfer naar zijn droomclub zou kunnen bemoeilijken. Alvast in het begin van het seizoen zal Odilon Koussounou naast hem spelen. Die wordt geacht de patron in de defensie te worden vooraleer hij de transfer naar een topclub krijgt die hem intern beloofd is. Charles De Ketelaere moet zijn sterke vorige seizoen bevestigen en een vaste waarde worden voor hij van de top in Europa mag dromen.

Club Brugge - Info

De clubs waar David Okereke, Kaveh Rezaei en Michael Krmencik, die allemaal op de lijst met te verkopen spelers staan, naartoe kunnen, zullen minder glamoureus zijn. De laatste heeft zich wel met Tsjechië kunnen tonen op het EK, zodat Club Brugge hoopt om zo weinig mogelijk geld aan hem te verliezen – in de winter van 2020 werd hij gehaald voor 6 miljoen euro.

Vooraan moet Bas Dost het potentieel bevestigen dat hij in de eerste weken van zijn Brugse verblijf liet zien. Ondertussen raakt zijn krediet een beetje op en gaat hij meer en meer concurrentie krijgen van Youssouph Badji, van wie men zegt dat dit eindelijk het seizoen van zijn doorbraak kan worden, en vooral van de indrukwekkende Daniel Pérez. Die Venezolaanse belofte speelde sterk in de voorbereiding, ook al nam hij eind juni nog deel aan de Copa América, en zou wel eens de revelatie van het komende seizoen kunnen worden. Zijn zeven optredens in de eerste ploeg vorig seizoen lokten alleszins lovende commentaren uit. Of hij complementair zal zijn met Noa Lang blijft op dit moment nog wel een vraagteken.

Club Brugge - Info
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content