Cercle Brugge won woensdag van GBA en verloor zaterdag bij RC Genk. Het blijft (gedeeld) laatste. “Maar als we tegen Moeskroen met dezelfde mentaliteit spelen, moeten we kunnen winnen”, aldus sportief beheerder Lieven Verschuere. “Wij maakten de spelers duidelijk dat ze in hun eigen spiegel moeten kijken, aan hetzelfde touw moesten trekken en dat het de ploeg en niemand anders is die op het veld staat. Ze hebben het blijkbaar goed gesnapt. GBA ontsloeg zijn trainer met pijn in het hart, lees ik. Wij zullen dat niet doen : Harm van Veldhoven is zeer professioneel en wij nemen geen afscheid van mensen over wie we tevreden zijn. Maar een trainer heeft ook wat geluk nodig. Ons beginprogramma was zeer zwaar en tegen La Louvière en AA Gent kregen we vijf punten te weinig.” Hij gaat er “niet honderd procent” mee akkoord dat Cercle zijn problemen in het tussenseizoen niet oploste. “We hielden de ploeg samen en probeerden hem met de weinige middelen die er zijn sterker te maken. Meer kunnen we momenteel niet doen en we zijn er tevreden over. Met Vandendriessche haalden we een geroutineerde keeper die ik nog op geen enkele tegengoal zag blunderen. Integendeel, hij hield al enkele gemaakte doelpunten tegen. Linkerflank Pinas haalden we niet voor de bank, aan hem om te bewijzen hij een meerwaarde is. En Jones is zeer sterk aan het spelen.”

“Ik vind het vooral hoogtijd om te melden dat we op Genk voor de zoveelste keer bestolen werden door Breda“, lucht Verschuere zijn frustraties over de arbitrage. “Het is compleet uit de hand aan het lopen met die man. Ik geloof dat hij ons in vier matchen al acht keer rood gaf. En nu eerst weer een goedkope penalty en dan rood voor Svetlicic terwijl er niets gebeurd is. Bekijk de beelden. Ik geef toe dat Genk beter was, maar het was de man in het zwart die de match deed kantelen. Een echte schande. Maak er gerust een grote titel van. Als het van mij persoonlijk afhangt, weigeren we die man in de toekomst. Ik hoop dat het kan. Maar Cercle is veel te braaf, er wordt veel te veel geknikt. Het wordt tijd dat de kleine ploegen en bloc zeggen dat het zo niet verder kan. Hoe zij soms echt bewust benadeeld worden, is niet meer te doen. Het ontneemt je echt de zin om je nog voor het voetbal te engageren. Je zou ermee stoppen ! Iedere week worden er wit op zwart bewijsbaar schandalige, matchbeslissende, schandalige beslissingen tegen kleinere clubs genomen. Ze nemen bepaalde mensen hun boterham af. Onafhankelijkheid, daar begin ik serieus aan te twijfelen.” (CV)

Samenstelling : Christian Vandenabeele

‘Wij nemen geen afscheid van mensen over wie we tevreden zijn.’ (Lieven Verschuere)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content