De vroegere modekoning Daniel Hechter wil graag terugkeren in het voetbal.

In 1978 stapte Daniel Hechter als een dief in de nacht op als voorzitter van PSG, nadat was ontdekt dat hij er een dubbel ticketsysteem op nahield om zo aan zwart geld te komen. Omwille van procedurefouten ontsnapte hij echter aan gerechtelijke vervolging. Tussen 1986 en 1990 dook hij opnieuw in het voetbal op, dit keer als voorzitter van Straatsburg. De vroegere modekoning heeft ondertussen zijn zakelijke activiteiten verkocht en zou naar verluidt graag als sterke man bij PSG terugkeren. Enkele maanden geleden slaagde enkel Francis Graille erin om hem te beletten dat project tot een goed einde te brengen. Hechter geeft echter niet op en speculeert erop dat het gebrek aan vertrouwen van de supporters in het huidige bestuur hem uiteindelijk in de kaart zal spelen.

Hechter blijft steeds op dezelfde pijnpunten hameren. “Alles loopt fout. Er is totaal geen bezieling meer. Het enthousiasme is ver te zoeken. Er worden geen jongeren meer gevormd. Ik wil opnieuw een club zien zoals degene die ik indertijd eigenhandig kneedde. Als ik opnieuw aan het roer zou staan, wil ik me omringen met mannen die vroeger ook met hart en ziel hebben gestreden. Ik denk aan Mustapha Dahleb en Carlos Bianchi.”

Zo eenvoudig zal het echter niet zijn, want bij hoofdaandeelhouder Canal+ ligt Daniel Hechter omwille van de controverse rond zijn persoon niet bepaald in de bovenste lade. Bovendien heeft Canal+ momenteel andere katten te geselen, want de tv-zender wil zijn belang van 35 procent in de club verkopen.

Ondertussen laat Daniel Hechter aan iedereen die het horen wil, blijken dat hij over meer financiële middelen beschikt dan Francis Graille. “Zowel in de mode als in het voetbal heeft Parijs altijd aan mijn kant gestaan”, verklaarde Hechter, die overigens ook niet zo hoog oploopt met coach Vahid Halilhodzic. Keert de koning van de catwalk er daadwerkelijk terug of blijft het bij een broze droom ? (PB)

Serge Le Dizet, de verantwoordelijke voor het opleidingscentrum bij Nantes, volgt normaal Loïc Amisse op als trainer. Yoan Gourcuff, de talentrijke middenvelder van Rennes, wordt gevolgd door Arsenal, Ajax en Valencia. In eigen land hebben ook Lens, PSG en landskampioen Lyon belangstelling voor hem. Frédéric Dehu (Marseille) werd op de autosnelweg geflitst met een snelheid van 182 kilometer per uur. De politie trok onmiddellijk zijn rijbewijs in. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Pauleta (PSG) 9 goals ; 2. Ilan (Sochaux), Kallon (Monaco) 8 goals ; 4. Frei (Rennes), Pagis (Straatsburg) 7 goals.

PB

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content