Feyenoord haalt Auassar weg bij VVV-Venlo.

Vorige week vrijdag werden de laatste plooien gladgestreken. Adil Auassar, een 23-jarige middenvelder van het verrassende VVV-Venlo, mag zich vanaf komende zomer gaan bewijzen in Rotterdam-Zuid. Hij tekende er immers voor twee seizoenen met een optie voor nog eens twee jaar. Met de komst van de linksvoetige speler werd er alvast één wens van trainer Mario Been ingewilligd. “Adil is niet alleen fysiek sterk, maar ook technisch goed, beschikt over een goed schot en heeft bovendien de absolute wens en wil om hier te slagen.”

De andere vijver waarin Feyenoord vist, komt met de overgang van de transfervrije voetballer naar voren. “Hij doet het heel goed bij VVV”, beaamde ook technisch directeur Leo Beenhakker. “Bovendien bezit Adil veel potentie om nog door te groeien. In het segment van spelers waar wij zoeken, is hij een buitenkansje dat we niet konden laten lopen.”

Ook Auassar kon zijn geluk niet op, nadat hij de medische keuring had afgewerkt. De middenvelder speelde in zijn loopbaan tot nu toe immers voornamelijk in de eerste divisie. “Ik wist wel dat ik aan een sterk seizoen bezig was”, stelde hij. “Maar als je bij VVV-Venlo voetbalt, dan reken je er niet zo snel op dat je een aanbieding van Feyenoord zal krijgen. Mijn keuze was daarom ook snel gemaakt. Als je een of twee goede seizoenen in de Eredivisie speelt, zegt dat niet dat je per definitie klaar bent voor de top in Nederland. Ik zal dat eerst zelf moeten bewijzen. Die uitdaging durf ik zeker aan te gaan. Bij VVV liet ik zien dat ik me goed staande kan houden. Ik denk dat het bij Feyenoord alleen maar gemakkelijker zal worden, omdat ik daar met betere voetballers om me heen ga spelen.”

Doordat de Rotterdammers een schuld van 36 miljoen euro moeten saneren, kunnen ze zich slechts beperken tot de markt van transfervrije spelers. Vanaf volgend seizoen voert de club een salarisplafond in van maximaal 500.000 euro. Alleen voor voetballers met uitzonderlijke kwaliteiten is de clubleiding bereid het salaris op te krikken tot 800.000 euro.

In een matige wedstrijd won Oranje met 2-1 van de VS, na treffers van Dirk Kuijt (op penalty) en invaller Klaas-Jan Huntelaar, meteen goed voor het 1400e doelpunt in de geschiedenis van het Nederlandse elftal. Bondscoach Bert van Marwijk (57) verlengde ondertussen tot 2012, net als de assistenten Frank de Boer en Phillip Cocu. Ook assistent Dick Voorn, teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma volgden zijn voorbeeld.

PSV verkocht de Servische aanvaller Danko Lazovic (26) aan Zenit Sint-Petersburg. Hij werd in Eindhoven opgevolgd door de transfervrije Andy van der Meyde (30). Die kreeg een overeenkomst tot het einde van het seizoen, met een eenzijdige optie voor nog eens twee jaar. Middenvelder Zakaria Labyad (16) en verdediger Steve Olfers (28) werden doorgeschoven naar de A-kern.

Jong Oranje, de ploeg van bondscoach Cor Pot, versloeg Polen met 3-2.

Dankzij een treffer van invaller Bart Van den Eede mag FC Eindhoven, dat wordt getraind door Jan Poortvliet, terugkeren op het hoogste niveau. Door het behalen van een periodetitel, de eerste sinds 1998, zijn ze zeker van een plaats in de nacompetitie.

Henk Timmer (38), clubloos sinds afgelopen zomer, tekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen bij Heerenveen. De doelman moet de blessures van Brian Vandenbussche (knie), Kenny Steppe (gebroken middenhandsbeentje) en Martin Lejsal (schouder) opvangen.

Theo Lucius (33), verdediger bij FC Groningen, brak zijn rechterbeen. De drievoudige international komt dit seizoen zeker niet meer in actie.

NAC neemt na dit seizoen afscheid van middenvelder Tommie van der Leegte (32). Na zestien jaar profvoetbal levert hij zijn nog een jaar doorlopend contract in, omdat zijn lichaam te veel moeite ondervindt om te herstellen van de inspanningen.

FRéDéRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content