FC Sevilla maakt kans om volgend seizoen voor het eerst deel te nemen aan de Champions League.

FC Sevilla zet zijn honderdste verjaardag de nodige luister bij : de club staat op het punt om zich te kwalificeren voor de Champions League. Dat is in niet geringe mate te danken aan de inbreng van enkele Braziliaanse spelers, onder wie de aanvaller JulioBaptista, die uitgegroeid is tot een echt boegbeeld. “Hij was de revelatie van vorig seizoen”, zegt sportief directeur Monchi. “In Brazilië speelde hij als middenvelder, maar omwille van zijn fysieke en technische capaciteiten zette trainer JoaquinCaparros hem in de spits. Baptista kan nog groeien, en ik hoop dat hij binnenkort een vaste stek afdwingt in de Braziliaanse nationale ploeg. Hij is explosief en sterk, maar ook bijzonder intelligent en hij wil er alles aan doen om de top te bereiken.

DanielAlves hadden we dan weer aangeworven met het oog op de toekomst, maar hij presteert nu al ijzersterk. In Brazilië speelde hij op de flank, maar door zijn enorm goede balbehandeling kan hij ook centraal goed uit te voeten. Hij is snel en speelt met veel inzet. Hij vraagt altijd de bal, ook als hij niet echt in een goede dag is. Zijn karaktersterkte straalt af op de ploeg. Bovendien strooit hij kwistig met uitstekende passes. AdrianoCorreia heeft een beetje dezelfde kwaliteiten als Daniel Alves, met dat verschil dat hij linksvoetig is. Het gaat om een zeer regelmatige speler die bovendien over een goed schot beschikt.

RenatoDirlei is dan weer een discreet talent. Het is het soort speler die niet dadelijk in het oog springt van het grote publiek, maar die door de trainers enorm wordt gewaardeerd. Hij was een van de centrale spelers in het FC Santos van WanderleyLuxemburgo.” (DDV)

Iker Casillas tekende bij Real Madrid een contract tot 2011. De doelman zou netto 5 miljoen euro per jaar verdienen, wat ongeveer overeenkomt met het salaris van Roberto Carlos. MarkvanBommel (PSV Eindhoven) tekende voor drie seizoenen bij FC Barcelona. SantiEzquerro, de aanvaller van Athletic Bilbao, zal normaal gezien ook de overstap maken. Cesar Ferrando zal volgend seizoen niet langer als coach aan de slag zijn bij Atlético Madrid. Hij had zijn contract met één seizoen verlengd, zij het onder de voorwaarde dat Atlético volgend seizoen Europees zou mogen aantreden. Door het verlies in de halve finale van de Spaanse bekercompetitie is dat niet meer mogelijk. HenrikLarsson, lang out met een zware blessure, hervatte de trainingen met FC Barcelona. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 24 goals; 2. Oliveira (Betis) 22 goals; 3. Forlan (Villareal), Ronaldo (Real) 20 goals ; Baptista (Sevilla) 18 goals.

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content