Borussia Dortmund

© belgaimage

TACTIEK

De nieuwe trainer Marco Rose (vandaag 45) en het Noorse scorekanon Haaland kenden elkaar al. Op 18-jarige leeftijd verhuisde de aanvaller in januari 2019 immers van Molde naar RB Salzburg, waar hij zes maanden samenwerkte met de man die deze zomer voor 5 miljoen euro overkwam van Borussia Mönchengladbach. Een troef, zeker omdat de voormalige verdediger staat voor modern en aanvallend spel, met veel oog voor creativiteit en oplossingen bij het spelen op balbezit.

Concreet wordt er daarvoor uitgepakt met een 4-3-1-2, waarbij Haaland voorin de steun krijgt van de Nederlandse international Malen en in hun rug aanvoerder Reus. Bellingham en Reyna wijken uit naar de flanken, Dahoud opereert centraal. Door een groot aantal afwezigen defensief bij het begin van het Bundesligaseizoen schrok de coach er niet voor terug om Witsel te gebruiken als centrale verdediger. In de supercup tegen Bayern München verliep het experiment met een 4-4-2, en ruit op het middenveld, niet naar wens. Borussia verloor met 1-3.

SMAAKMAKER Erling Haaland

Het Noorse wonderkind is een absolute doelpuntenmachine. Zijn uitstraling en manier van spelen maken van de spits een heuse attractie voor de supporters. Zijn statistieken bij Dortmund zijn om van te duizelen. In totaal speelde hij al 85 wedstrijden voor Die Borussen. Daarin scoorde hij 65 doelpunten en gaf hij nog eens 19 assists. In 8 Champions Leaguewedstrijden vorig seizoen, wist hij 10 doelpunten te maken.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content