Jonathan Woodgate werd afgelopen zomer aangetrokken om de defensie van Real te versterken, maar speelde nog geen minuut.

“Ik ben een echte verdediger en ik voer mijn defensieve taken enthousiast uit. Ik hoop dat de aficionados dat zullen appreciëren.” Met die woorden stelde JonathanWoodgate zich op 21 augustus als kersverse aanwinst van Real Madrid aan de Spaanse pers voor. De laatste vier seizoenen had hij in Engeland slechts 76 wedstrijden gespeeld. Spierblessures en knie- en liesproblemen zorgden ervoor dat hij herhaaldelijk in de lappenmand lag. Toch betaalde Real Madrid 22 miljoen euro voor hem en bood het hem een contract aan tot juni 2008. Op de officiële website van de club was toen heel wat lovende commentaar over de verdediger te lezen : “Woodgate is het prototype van de Britse centrale verdediger : indrukwekkend met het hoofd in de eigen defensie en altijd naar voren trekkend om in het strafschopgebied van de tegenstander voor gevaar te zorgen bij stilstaande fases. Zo’n versterking biedt heel stevige garanties aan het defensieve compartiment van het team van José Antonio Camacho.”

Ondertussen is er al heel wat water naar de zee gevloeid. Camacho is al lang geen coach meer van Real en het rapport van Woodgate is even maagdelijk wit als de uitrusting waarin de club doorgaans speelt, want als gevolg van de spierblessure die hij op 25 april 2004 opliep in een duel tegen Chelsea, kwam hij nog altijd niet aan spelen toe. Het gaat om een ernstige blessure die moeilijk te zien is op een echografie omdat de geraakte pezen een beetje ‘verborgen’ zitten in spiermassa.

Nadat hij op 7 oktober 2004 op training bij Real herviel, moest Woodgate opnieuw aan een erg lange revalidatie beginnen. De Madrileense clubarts DelCorral toonde zich toen nog optimistisch, maar stuurde de speler ondertussen wel naar een gespecialiseerde kliniek in het Amerikaanse Cleveland. En dat betekent dat Woodgate nog altijd niet voor de defensieve versterking kon zorgen waar Real vaak zo’n grote nood aan heeft.

Spanje versloeg vorige zaterdag in een vriendschappelijke partij in Salamanca China met 3-0. De goals kwamen op naam van Fernando Torres op strafschop, Xavi en Joaquin. Gisteravond (woensdag) werkte het team van bondscoach Luis Aragonés zijn WK-kwalificatiewedstrijd af tegen Servië-Montenegro. Osasuna maakte van de onderbreking in de competitie gebruik om een kleine tournee af te werken in de Verenigde Staten. Het team uit Pamplona won in Dallas van het Mexicaanse Pumas en in Los Angels van Chivas USA. José Antonio Reyes stapt volgens het sportdagblad Marca aan het einde van het seizoen over van Arsenal naar Real Madrid. De speler zelf liet eerder ook al ballonnetjes op die daarop wezen. Tweede afdeling : Celta Vigo voert de rangschikking aan voor Eibar en Cadiz. Als de competitie nu zou gedaan zijn, zouden deze drie teams promoveren. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Forlán (Villarreal) 17 goals ; 3. Oliveira (Betis), Torres (Atl. Madrid) 15 goals ; 5. Baptista (Sevilla) 14 goals.

(DDV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content