Koen Meulenaere
Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

door Koen Meulenaere

Woensdag 5/2

Een Vrouwenspecial ! Voetbalmadammen voor 14 februari. Een uitstekend idee. U hebt op ons voor dat u al weet hoe een en ander eruit ziet. Hanne, Eveline, Vanessa, Kris en alle anderen zullen zich ongetwijfeld van hun mooiste kant aan u presenteren, en wees er maar van overtuigd dat onze redacteurs deze keer geen genoegen hebben genomen met een telefonisch interview. Met zijn vieren ter plaatse : babewatch.

Deze week lazen wij een interview met Hanne Troonbeeckx, dochter van Edgard, vriendin van Mark Hendrikx, pin-up van de Gouden Schoen, omroepster van VTM. Hanne : “Ik ben het ideale buurmeisje.” Dat zal niemand tegenspreken. De vraag is alleen : van welke gebuur ? Volgens Hanne heeft Mark haar geleerd op haar hoede te zijn voor mensen met verkeerde bedoelingen. Hopelijk is die raad gegeven vóór het bezoek van de VM-reporters.

Omdat wij de voorkeur van die kerels op de redactie een beetje kennen, en het innerlijk van het wondere wezen vrouw hen geen fluit kan schelen zolang het uiterlijk voldoende de zinnen prikkelt, vragen wij ons af of ze de First Lady onder de Voetbalmadammen niet vergeten zijn : Bobobabe Borremans (49), de vrouw van bondsvoorzitter Jan Peeters (69).

Beste Francine, als Jan weer eens op een verre reis is in plaats van Valentijn met zijn beminde, enfin met u, door te brengen, dan zingen wij u tot troost de ode van de Nieuwe Snaar.

‘Aan de oevers van de Nijl in Oud-Egypte,

daar waar de krokodillen met zovelen zijn.

Leefde een farao die op zijn rijkdom flipte,

hij dacht er enkel aan de uiterlijke schijn.

Op zekere dag werkte hij aan zijn manuscripten,

toen één der slaven in de kamer binnenkwam.

Met het bericht dat er een dame binnenwipte,

die hem terstond deed denken aan een oude vlam.

Het was Franci-hihi-ne,

ze werd de schat van de farao.

Van origi-hihi-ne

werd zij de farao zijn schat.

Ze werd één van de Bedoeïe-hihi-nen,

schat van de farao.’

Voor alle zekerheid nog eens gaan opzoeken in de encyclopedie. Bedoeïenen : rondreizend volk. Jan !

Donderdag 6/2

Amand Ancion staat tiende op de senaatslijst van de Franstalige christen-democraten. Uitstekende kandidaat. Wij herinneren ons een match van Ancion, wie niet zal u zeggen, tussen Standard en Charleroi waarin een boze Régis Genaux hem bij de mouw trok en prompt rood kreeg. Dat was een wat overdreven sanctie, vond bij nader inzien ook Ancion zelf maar hij kon niet meer terug. Minder dan veertig seconden later liet Michael Goossens zich vallen, kreeg een penalty en Rudy Moury, die hem niet eens had geraakt, werd op zijn beurt van het veld gestuurd. Wie de kunst van het compromis zozeer beheerst, is geknipt voor de Belgische politiek. En omdat hij het leven in de zestien goed kent, schuiven wij hem meteen vooruit als premier.

Zondag 9/2

Benieuwd hoe Daniel Van Buyten het doet in Algerije. Met Daniel staat er nu al twee keer op rij een Belg in dat fameuze Europese elftal van de European Sports Magazines. Van Buyten, door het gros der Vlaamse voetbalverslaggevers met de grond gelijk gemaakt op de wereldbeker, figureerde nu in een ploeg met Westerveld, Thuram, Maldini, Nihat, Scoles, Aimar, Nedved, Vieri, Kovacevic en Henry. Een elftal waarmee je een keer onder de mensen kunt komen als u het ons vraagt. Waar is de tijd dat Van Buyten in een ploeg stond met Frans, Teklak, Wuillot, Tokéné, Selenge, Omelianovitch, Rabah, Van Ham, Jovan en Alassane.

Een half miljard wou Newcastle voor hem neertellen. Bij de Magpies hebben ze niet alleen verstand van onbegrensde hoeveelheden geld verspillen, met dank aan Kevin Keegan en Ruud Gullit, ze hebben ook goede ervaringen met stoere verdedigers die in Charleroi al zwart en wit gestreept door het leven gingen. Als hij nu maar vrijuit gaat bij het eerste Algerijnse doelpunt.

Bij Newcastle hebben ze verstand van geld verspillen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content