“Slavo is iemand die veel praat, vaak heel gericht en diepgaand over voetbal”, weet Rudi Cossey. “Daarom kan hij snel het vertrouwen winnen van mensen en hen overtuigen van zijn gelijk. Met zijn blik alleen al dwingt hij respect af. Toen hij gewoon maar knikte naar Goran Maznov, zette die zich ongevraagd neer. Dat vind ik prachtig.”

Ivan Vukomanovic (29), die Muslin net voor zijn eerste passage aanraadde bij voorzitter Roger Lambrecht, is opgelucht door de terugkeer van zijn leermeester. “Ik hoop alleszins op een nieuw begin”, vertelt de Serviër in perfect Nederlands. “Bij Ariël Jacobs waren we volledig ingedommeld. Hij kreeg ons niet meer wakker, miste de leiderschapskwaliteiten van Muslin. Het blijft een persoonlijkheid, die autoriteit uitstraalt. (lacht) Hij is de baas, hé. We moeten wel durven toegeven dat onze huidige groep kwalitatief minder sterk is dan vorig seizoen, vooral voorin. Daar moet er zeker iets bijkomen. We moeten opnieuw een homogeen geheel worden.”

Volgens de verdedigende middenvelder, die de laatste weken de voorkeur krijgt op routinier Besnik Hasi, Vukomanovic. “Wij zijn vanaf nu weer de bevoorrechte getuigen van zijn stielkennis. Muslin is iemand die altijd resultaten en leuk voetbal brengt. Door de vaderlijke rol die hij vaak op zich neemt, zullen ook de invallers weer met de glimlach op de bank zitten. Eendracht staat voorop, want Muslin maakt elke speler belangrijk, ook de jongeren. Hij betrekt iedereen bij het groepsproces. Eén ding is zeker : wij horen niet thuis onderaan het klassement. Wij willen zo snel mogelijk hogerop.”

Youngster Killian Overmeire (21) kwam vorig seizoen vrij onverwacht in de ploeg door Muslin. “Ik hou wel van zijn tactische geslepenheid”, beweert de jeugdinternational. “Hij houdt het graag simpel, kiest altijd voor een herkenbaar systeem, met vaste afspraken. Die moet je heel consequent uitvoeren, anders kan je hem kwaad krijgen. (grijnst) De trainer legt graag alles heel geduldig uit. Op dat vlak doet hij me vaak terugdenken aan de leraars op school. Je mag ook wel eens een foutje maken. Als je er maar uit leert en niet hervalt. Daarom ook dat hij zijn trainingen baseert op herhaling. Veel oefeningen, meestal op de korte ruimte, keren terug. Soms in een andere variant, maar altijd met dezelfde opdracht : ééntijdsvoetbal brengen en een hoge balcirculatie teweegbrengen, waardoor de tegenstander dol wordt gespeeld.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content