Voor wie heb je bewondering ?

Voor mijn vader. Tot ik mijn rijbewijs heb gehaald, heeft hij me overal naartoe gebracht. Trainingen of wedstrijden, pa stond altijd voor me klaar. Vooral in moeilijke periodes was het heel belangrijk dat hij me zo goed steunde. Hij heeft me de kans gegeven om profvoetballer te worden. Ik heb voor bijna iedereen respect, maar pa is een van de weinigen voor wie ik écht bewondering heb.

Ga je graag uit ?

Na een wedstrijd natuurlijk wel. Dan neem ik de tijd om me te ontspannen en zet ik graag een stapje in de wereld. En dan hang ik niet de hele avond aan de toog. Mij moet je op de dansvloer zoeken. Maar door de week niet, dan gaat al mijn aandacht naar het voetbal. Dat mag ook niet anders, hé.

Wat zou je nu doen, mocht je geen voetballer zijn ?

Ik heb vorig jaar mijn diploma Marketing gehaald. Dus waarschijnlijk zou ik in die wereld werken. Je hebt er zoveel verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan. De zakenwereld interesseert me wel. Vraag me nu nog niet welke richting ik zou uitgaan, daar heb ik nu nog geen idee van. Dat is misschien iets voor later.

Begrijp je dat de supporters veeleisend zijn ?

Natuurlijk, ze betalen iedere week veel geld voor hun ticket of abonnement. Het is logisch dat ze daarvoor veel van ons verwachten. Wij moeten proberen aan die verwachtingen te voldoen. Dat lukt niet altijd, maar we zijn verplicht er elke keer voor te gaan. Dat is onze taak, net zoals iemand anders zich ook honderd procent moet inzetten voor zijn job.

Hoe belangrijk is het interieur van jullie appartement voor je ?

Heel belangrijk. We hebben er veel over nagedacht. Gelukkig hebben we dezelfde smaak. Ik hou van minimalisme. Het interieur mag strak zijn, zonder te veel franjes. Van Marijke heb ik wel al geleerd dat gezelligheid ook belangrijk is. Zelf zou ik bijvoorbeeld nooit bloemen kopen om in ons appartement te zetten. Marijke wél en ze heeft gelijk. Het maakt ons appartement een stuk gezelliger.

Zou je je kinderen een voetbalcarrière aanraden ?

Ja, onmiddellijk. Natuurlijk, het is een harde en zware weg, maar je krijgt er heel veel voor terug. Elk huisje heeft zijn kruisje en in de voetbalwereld is dat niet anders. Maar de reacties van de supporters maken veel goed. Als we winnen natuurlijk, maar dat is normaal.

Kun je goed tegen je verlies ?

Absoluut niet. Ik wil altijd winnen. Zelfs bij een gezelschapsspel of met kaarten zal ik er alles aan doen om te winnen. Dat is een eigenschap die elke sportman of sportvrouw wel zal hebben.

Wat doe je in je vrije tijd ?

Vooral veel slapen. Ik heb heel veel rust nodig. De avond voor een wedstrijd kruip ik ten laatste om negen uur onder de wol. En ook ’s namiddags voordat ik naar een wedstrijd vertrek, ga ik nog enkele uren slapen. Verder bekijk ik veel dvd’s. Ik ben verzot op alles wat met film te maken heeft. In de cinema draaien er niet veel films die ik nog niet heb gezien.

Help je Marijke veel in het huishouden ?

Niet zo heel veel. Van koken heb ik weinig verstand. Maar ik stofzuig ons appartement wel heel vaak. De vaatwasser maak ik ook meestal leeg. En de vuilniszak, die zet ik altijd buiten. Daar houdt het mee op. (Grinnikt) Wat ik doe, doe ik wel heel goed, hoor.

door Griet Geebelen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content