Bernd II

© belgaimage

Na een pittige voorbereiding begon de nieuwe coach van Royal Excel Mouscron met een uitoverwinning op STVV aan het seizoen.

Bijna geen enkele waarnemer bestempelt Royal Excel Mouscron dit seizoen als degradatiekandidaat. Dat is best merkwaardig na vijf seizoenen in de onderste regionen van het klassement. Maar er is de voorbije weken dan ook erg hard gewerkt. Op de stage in Oostenrijk hebben de spelers en de staf van Bernd Hollerbach niet stilgezeten, er werd zelfs een training geprogrammeerd om zes uur ’s ochtends.

Het resultaat op het veld van Stayen was navenant. De Henegouwers vraten kilometers, op sleeptouw genomen door aanvoerder Dimitri Mohamed. Hollerbach koos al vlug voor een 3-5-2 als referentiesysteem. Mouscron voelt zich comfortabel bij een simpel voetbal dat snel verticaal gaat. Sami Allagui maakt van zijn techniek gebruik om zijn ploegmaats in de ruimte te laten lopen. De oud-Anderlechtspeler bevestigt dat Hollerbach geen trainer is voor slappelingen: ‘Wat we vandaag op het veld hebben laten zien, zeker in de eerste helft, is hetgeen de coach de voorbije zes weken op poten heeft gezet. We hebben ons uitstekend voorbereid. We wisten bijvoorbeeld dat het kunstgrasveld van Stayen speciaal was, maar we waren daar klaar voor.’ Les Hurlus trainden effectief al drie dagen op kunstgras. En vrijdag zakten ze al naar Sint-Truiden af om er aan het terrein te wennen.

Een vrije trap leverde Excel de drie punten op. Na de wedstrijd, op de persconferentie met collega Marc Brys, kon de Duitse trainer wel glimlachen om de zege, maar had hij eveneens oog voor enkele werkpunten: ‘Ik ben niet tevreden over onze tweede helft. We liepen te ver achteruit en gaven kansen weg.’

Met de moeilijke kalender die nog volgt (Anderlecht, Gent en Standard), zijn die drie punten alvast mooi meegenomen. Kan Excel de komende weken nog voor een verrassing zorgen? Hollerbach liet zich enkele uren voor de aftrap van de competitie ontvallen: ‘Ik speel liefst tegen ploegen die sterker zijn dan de mijne.’ De tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content