Heren van de FIFA, jullie hebben nu vier jaar de tijd om na te denken over penalty’s na elk gelijkspel op het WK! Of is die fair play echt zo eerlijk als men gaat rekenen om opzettelijk kaarten te pakken (om niet terug te komen op het muntje dat daarna moet zorgen voor scheiden)?

Neem nu ons België. Het was wel spannend met drie kaarten voorsprong aan de rust. Wat als Engeland nog een rode kaart had gepakt? Nog spannender!

Spijtig (of gelukkig, dat zien we later) was er meester Roberto Martínez met zijn speech tijdens de rust: ‘ Lads, listen: Belgium zal in de pers komen als eerlijke ploeg. Ik verklaar mij nader: wij vergeten de fair play en gaan scoren.’

De jongens luisterden en de meester was tevreden, want zijn masterplan was gelukt. Niet in de zogezegd gemakkelijke kant van de tabel. Ha neen zeker: verliezen tegen Zweden of Zwitserland, veel Belgen zouden dat niet begrijpen.

Als België de 1/8 finales doorkomt, volgen daarna al de ‘grote’ ploegen. Die zijn hopelijk voor Belgium te doen en zo niet … maakt niet uit ( who cares, Belgium understands)! Om dan uiteindelijk niet in de halve finales maar in de finale Spanje te ontmoeten. Een mooier en spannender scenario kon niemand anders verzinnen. En daarna? Adios!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content