Barcelona

© Getty Images

TACTIEK

De zomer van Barça stond in het teken van de geruchten over het vertrek van zijn nummer 10 en de komst van Ronald Koeman als coach. Zo werd de basis gelegd van een 4-2-3-1 die misschien eindelijk het talent van De Jong doet ontluiken. In de centrale driehoek, waarin verder ook Busquets en Coutinho staan, is de Nederlander een van de belangrijkste troeven van de club om opnieuw naar de top te klimmen. Achteraan zijn er nog altijd Piqué en Alba, overlevers van de grote schoonmaak die Suárez richting Madrid en Vidal naar Milaan stuurde. Met de secure handen en handige voeten van Ter Stegen beschikt Barça over veel zekerheid tussen de palen. Aan de andere kant van het veld rekent het natuurlijk op de doelpunten van Messi.

Barcelona

Meer discussie is er over de flanken naast La Pulga, met aan de ene kant Griezmann, die zijn weg niet goed vindt in het Catalaanse voetbal, en aan de andere de jonge Fati, die klaar is voor een explosief seizoen.

SMAAKMAKER: LIONEL MESSI

We hadden het hier graag eens over een andere speler gehad, maar geen enkele van de nieuwkomers in een rustige zomer van Barcelona komt uiteraard nog maar tot de enkels van de legendarische Vlo. Ondanks een seizoen in mineur, afgesloten met zeer sterke geruchten over een vertrek, rondde de Argentijn toch maar weer de kaap van de dertig doelpunten in alle competities samen. Hij droomt nog altijd van een laatste grote slag op het Europese toneel.

Barcelona
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content