In het Lokerse spelershome maakten ze al kennis met je snookerkwaliteiten.

Klopt. Het is een van mijn hobby’s, samen met golf. In IJsland is het heel populair. Ik speel het meestal met Arnar Vidarsson, Runar Kristinsson en Audun Helgason. We zijn echte competitiebeesten (lacht). Nee, we doen het gewoon voor de eer, maar de onderlinge concurrentie is wel leuk. Meestal wint Arnar, mij lukte het nog maar één keer. Nu is het vooral Runar die grote vorderingen maakt. Dat wordt oppassen dus !

Je bent nog niet ingeschreven in een club ?

Dat is echt onbetaalbaar. We overwogen het ook even als sport voor Siggi, onze zoon van elf jaar. Ik informeerde in Sint-Martens-Latem, maar wist niet wat ik hoorde toen ik hun tarieven vernam. Ze streven naar een beperkt aantal leden en vragen onmenselijke prijzen. Op die manier blijft het toch een elitaire sport.

Heb je groene vingers ?

Niet echt. Verder dan het gras afrijden op de dag van de wedstrijd, eigenlijk een vast ritueel, kom ik niet. Ik ben meer voor het mannelijke aspect en het zwaardere werk, zoals het snoeien van bomen. Het planten van de bloemen is voor Sigurn.

Je bent wel een echte natuurmens.

Kan moeilijk anders, als je van IJsland afkomstig bent. Wij komen van Kopavogur, na Reykjavik de tweede grootste stad. Iedereen kent wel de Blue Lagoon en de vele warmwaterbronnen. Bij ons is alles nog heel puur en bijna onaangetast. Een luxe om in te leven en te wonen. Wandelen of met de fiets rijden, is werkelijk zalig.

Wat waardeer je het meest aan Sigurn ?

Haar liefheid en positieve ingesteldheid. Ze is naast mijn vrouw eigenlijk ook mijn beste vriendin, die me zonder morren overal volgde en met wie ik perfect van gedachten kan wisselen over gelijk wat. Alleen mag je haar ’s morgens niet te vroeg wakker maken : ze kan wel eens last hebben van een ochtendhumeur (lacht).

Je hebt een kat als huisdier, zie ik.

Die is er zeker niet gekomen na mijn goedkeuring. Het gebeurde meer voor de kinderen, om hen een speelkameraadje te geven. We noemden haar Happiness. Het is een Perzische poes, die altijd bij Siggi en Saga blijft slapen. Een heel lief dier, maar ook eentje met karakter. Gelukkig zal ze nooit krabben, maar ze vangt wel graag muizen. Dat is hun natuur, hé.

Wat is je favoriete drank ?

Sigurn drinkt hier graag wel eens een Kriek, ik geniet meer van een goede rode wijn. Maar ook een lekker Belgisch biertje kan me smaken na een wedstrijd. Wijn moet je leren drinken. Ik hoorde dat hier in de buurt geregeld proefavonden worden georganiseerd. Misschien moet ik daar wel eens naartoe. Bovendien is Audun ( Helgason, nvdr) volop in de weer om wijnen van en naar IJsland te im- en exporteren. Hij kan me dus altijd adviseren.

Welke cd ligt nu op in de wagen ?

Een uitgesproken muziekliefhebber ben ik niet. Tijdens mijn jeugdjaren was ik wel een enorme fan van Queen. Die Freddy Mercury had iets speciaals over zich en maakte ook nog eens goede muziek. Nu luister ik vooral naar de cd’s van Eros Ramazotti en Robbie Williams. Veeleer het rustgevende genre dus, om eens goed bij te relaxen.

Ben je al bezig met je toekomst na het voetbal ?

Ja. Aangezien ik op vrij jonge leeftijd naar Glasgow Rangers trok, heb ik mijn studies niet kunnen afmaken. Die schade wil ik absoluut nog inhalen. Ik ben enorm gefascineerd door economie. ’s Avonds gebeurt het meer dan eens dat ik mijn studieboeken opensla. Maar ik kan even goed genieten van de romans van Sidney Sheldon. De kans is heel groot dat ik later in een administratieve job terechtkom.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content