Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Het staat nu vast dat Anderlecht na dit seizoen niet verder gaat met Glen De Boeck als hulp- en Jacky Munaron als keeperstrainer. Beiden zijn daarvan op de hoogte gebracht. Sinds de opeenvolgende blunders van Tristan Peersman en Daniel Zitka dik twee jaar geleden stond Munaron intern meer dan ooit ter discussie. Bij Anderlecht noch bij de nationale ploeg liepen doelmannen hoog met hem op. Dat hij bij de aanstelling van René Vandereycken als bondscoach niet voltijds naar de Rode Duivels kon, was een tegenvaller voor zijn club. Filip De Wilde zou hem kunnen opvolgen.

Ook met De Boeck heeft Anderlecht het gehad. De tevredenheid over zijn werk zou niet groot zijn, maar clubmanager Herman Van Holsbeeck houdt het op een profielkwestie. “Ik kan alleen maar zeggen dat Glen bij ons een mooie spelerscarrière achter de rug heeft. Na zijn zware blessure is hij hulptrainer kunnen worden. Hij vult dat voor het tweede seizoen op rij goed in. Wij denken dat hij een eersteklassetrainer in wording is en dat dit ook zijn ambitie is. Ik kan dus weinig negatiefs zeggen over Glen, maar wij zoeken iemand met een ander profiel.”

Dat profiel is er een dat beantwoordt aan dat van wijlen Jean Dockx, zegt Van Holsbeeck. “Sinds zijn overlijden ( januari 2002, nvdr) zoeken wij iemand die de clubfilosofie ook in de technische staf uitdraagt. Martin Lippens en Jean Dockx hebben hier járen als hulptrainer gewerkt. Het is niet de bedoeling dat de nieuwe T2 doorschuift naar het hoofdtrainerschap, hooguit dat hij in noodsituaties twee, drie maanden overneemt, zoals ook Jean een paar keer deed. Hier komt geen trainer meer binnen die zijn eigen staf meebrengt.”

Van Holsbeeck geeft toe dat hij hierover “een serieus gesprek” had met Pär Zetterberg, maar die leidt een te comfortabel leven sinds hij stopte als voetballer en geeft dat niet graag op. “Pär was daar heel eerlijk in. Het familiale komt bij hem op de eerste plaats nu en hij voelt zich goed als scout.” De naam van huidig Moeskroentrainer Ariël Jacobs, voor de verandering géén ex-speler van Anderlecht, maar een goede vriend van Van Holsbeeck, valt steeds vaker. “Ariël heeft toch wel wat ervaring. Wij denken dat hij die rol kan invullen”, bekent de manager.

Maandag zaten Van Holsbeeck en Frank Vercauteren samen over de toekomstige invulling van de staf. Vercauteren blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer en heeft daarna nog twee jaar contract als technisch directeur. “Ik zie dat Frank doodgraag traint, maar het is nog altijd de bedoeling dat dit scenario doorgaat”, houdt Van Holsbeeck vol.

JAN HAUSPIE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content