Yanina Wickmayer en Charline Van Snick uitgeschakeld

© belga

Voor tennisster Yanina Wickmayer en judoka Charline Van Snick zitten de Olympische Spelen in Brazilië erop.

Yanina Wickmayer (WTA 36) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het olympisch tennistoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro. De Belgische nummer één was in haar openingsronde niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1.

In de eerste manche kreeg ‘Wicky’ maar liefst drie setballen, maar die liet ze alledrie liggen. Ze leidde met 5-3, Strycova puurde er nog een tiebreak uit en ook daarin kreeg Wickmayer twee kansen om het af te maken. Dat lukte helaas niet, bij de Tsjechische was het wel raak op haar eerste setpunt: 7-6 (8/6). In manche twee raakte Wickmayer al vrij snel het noorden kwijt. Na een gelijkopgaand begin verloor ze vijf spelletjes op rij: 6-1 in set twee, het olympisch toernooi zit er zo meteen op voor de 26-jarige Wickmayer.

Charline Van Snick

Judoka Charline Van Snick (IJF 8) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het olympisch judotoernooi in de klasse tot 48 kilogram bij de vrouwen. Ze verloor in de tweede ronde (achtste finales) met yuko van de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes (IJF 5) en ziet haar medaillehoop in rook opgaan. Van Snick mag niet naar de herkansingen en is uitgeschakeld.

De 25-jarige Van Snick, vier jaar geleden in Londen goed voor brons en ook dit jaar een van de medaillefavorieten, had het in haar eerste kamp in de Carioca Arena in het Braziliaanse Rio de Janeiro na 1 minuut en 54 seconden met ippon gehaald van de Roemeense Monica Ungureanu (IJF 11). In de achtste finales wachtte met de Braziliaanse titelverdedigster Sarah Menezes (IJF 5) een bijzonder lastige tegenstandster.

Van Snick was bij de loting immers geen reekshoofd in Rio en dus was de kans reëel dat er meteen een klepper uit de bus zou komen. Menezes, naast regerend olympisch kampioene ook de nummer vijf van de wereld, mocht bovendien voor eigen publiek de tatami op. De Braziliaanse startte sterk en scoorde na anderhalve minuut een yuko. Daarna controleerde ze het gevecht, Van Snick kon helaas nooit aanspraak maken op meer.

Het olympisch toernooi voor Van Snick zit er meteen op. Om nog kans te maken op de herkansingen had ze Menezes moeten kloppen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content