WK wielrennen in Valkenburg

© BELGA

Zondag 23 september – Canvas – 10u (tot 18u)

Rechtstreeks verslag van het wereldkampioenschap op de weg voor eliterenners. Met voor- en nabeschouwingen in de studio bij Karl Vannieuwkerke, commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Tussendoor ook samenvattingen van de supercup volleybal bij de mannen en vrouwen, alsook een samenvatting van de GP motorcross in Duitsland.

Verwacht wordt dat de Belgen de wedstrijd zullen maken, met Philippe Gilbert en Tom Boonen als topfavorieten voor de eindzege. Boonen vreest vooral tegenstand van de Spanjaarden – Alejandro Valverde op kop – en de Franse vrijbuiter Thomas Voeckler.

Een tactiek heeft Tornado Tom ook al uitgedokterd: “Phil en ik wachten de laatste ronde af. Als een Valverde vertrekt aan de voet van de Cauberg dan moet Phil gewoon meegaan. Daarna zien we wel. Ik zal het tempo niet laten zakken. Ik ga de concurrenten van Phil zenuwachtig maken door druk te zetten. Zo kan hij de regenboogtrui pakken. En als we terugkomen, is het aan mij om het af te maken in de sprint. Zo verdelen we de druk”, deed hij aan Sporza zijn plan uit de doeken. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content