WK snooker gedaan voor Luca Brecel

© Belga

De 17-jarige Luca Brecel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het WK snooker. Hij verloor vrijwel kansloos van het nummer 7 van de wereld.

Luca Brecel heeft zich op zijn eerste WK-eindronde in The Crucible in Sheffield niet kunnen plaatsen voor de achtste finales. De 17-jarige Limburger, de jongste speler ooit op een WK, verloor in zijn eerste ronde met 10-5 van de Schot Stephen Maguire.

Maguire is het nummer 7 van de wereld, Brecel staat 87ste op de wereldranglijst. Onze landgenoot begon met een 6-3 achterstand aan zijn tweede sessie van de eerste ronde, gespeeld naar een ‘best-of-19’. Het eerste frame was met een 86 break nog voor Brecel, maar daarna ging de ‘Belgian Bullet’ teveel fouten maken. Maguire speelde zelf niet super maar strafte de missers van Brecel ongenadig af en lukte achtereenvolgens breaks van 101 en 94, goed voor een 9-4 voorsprong.

Brecel moest nu de zes de resterende frames allemaal winnen om naar de tweede ronde te gaan. Eén frame lukte nog, goed voor 9-5, maar daarna zette Maguire er een punt achter: 10-5. Maguire speelt in de achtste finales tegen de Schot Graeme Dott (nummer 9 van de wereld) of de Engelsman Joe Perry (nummer 26).

Brecel: ’teleurgesteld maar ik kom terug’

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld”, reageerde Brecel na zijn uitschakeling. “Als ik de helft beter had gespeeld, dan had ik met 10-5 gewonnen. Eén feit is zeker, in tegenstelling tot mijn kwalificaties heb ik te weinig mijn niveau gehaald.” Brecel zal van zijn debuut vooral het enthousiaste publiek onthouden. “Dat heeft toch wel indruk gemaakt. Volgend jaar wil ik hier opnieuw staan en misschien win ik dan al de wereldtitel. Ik heb genoeg kansen gekregen van Maguire, maar spijtig genoeg heb ik die niet benut.”

Maguire: ‘Brecel heeft potentieel’

Maguire, zevende van de wereld, was vol lof over zijn tegenstrever. “Ik keek echt naar deze wedstrijd uit. Deze jongen heeft enorm veel potentieel. Hij speelt zonder complexen en is zeker de man van de toekomst. Als hij zo verder doet, is hij een potentiële wereldkampioen. Misschien nog niet volgend seizoen, maar binnen drie jaar zal hij zeker een toernooi winnen. Ik hoop dat hij een wildcard krijgt voor volgend seizoen, want deze jongen is zeker een aanwinst voor het snooker.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content