Wielrennen: Clásica San Sebastián

© BELGA

Zaterdag 27 juli – Een – 15.45u

Live verslag van deze eendagswedstrijd (234 km) in het Noorden van Spanje, die het klassieke najaar inluidt. Tourwinnaar Chris Froome zal er niet aan de start verschijnen, maar met Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Roman Kreuziger, Jakob Fuglsang en Alberto Contador staat er voldoende schoon volk uit de voorbije Tour de France op de deelnemerslijst.

Ook voor de Belgen kan het een interessante wedstrijd worden. Philippe Gilbert won de Clásica al eens in 2011 en is tuk op sportief eerherstel na een teleurstellend seizoenbegin en een al even mager 2012. “De maandag na afloop van de Tour voelde ik me als een zombie,” legde de Waal uit in de Franstalige pers, “maar mijn lichaam is ondertussen opnieuw gerecupereerd. Als ex-winnaar van deze koers vind ik het belangrijk dat ik mij hier van mijn beste kant laat zien.”

Het parcours in San Sebastián zou de wereldkampioen alvast moeten liggen, met tweemaal een beklimming van de Jaizkibel, een helling van twaalf kilometer lang aan een stijgingspercentage van 5,4 procent. De tweede beklimming ligt op amper veertien kilometer van de finishlijn, het ideale scenario voor Big Phil om daar de sprong te wagen.

Naast Gilbert zijn er nog twee Belgen die op een klassieke zege azen: Greg Van Avermaet -zopas nog eindwinnaar van de Ronde van Wallonië- en Jan Bakelants -Belgische blikvanger in de Tour-. Benieuwd of zijn voor de verrassing kunnen zorgen.

Commentaar van Renaat Schotte en José De Cauwer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content