Wereldkampioen Lavillenie springt indoor… in een shopping mall (video)

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Renaud Lavillenie, wereldkampioen en wereldrecordhouder polsstokspringen, deed mee aan bijzonder evenement in de VS.

Op 15 februari sprong de Fransman tijdens een meeting in Donetsk over 6m16. Daarmee verbeterde hij het 21 jaar oude wereldrecord van de onaantastbaar gewaande Sergej Boebka. Een unieke prestatie, maar het betekent niet dat je als atleet plots tot de grootverdieners of wereldsterren behoort.

Een schnabbel hier en daar is dan meegenomen. Zo daagde Lavillenie vorige week op in de Jordan Creek Mall, een shoppingparadijs in Des Moines, een stad in de Amerikaanse staat Iowa. Daar wordt al enkele jaren een bijzonder evenement georganiseerd: tussen de joelende studenten, in een sfeer van hamburgers en milkshakes, wordt een wedstrijd polsstokspringen gehouden.

Lavillenie nam er voor de tweede maal deel en sprong over een hoogte van 5m71, hetzij een lat die ongeveer even hoog lag als het eerste verdiep. De Fransman was best tevreden met zijn prestatie. “In een normale zaal heb je plaats genoeg, maar hier is de aanloop zeer nauw en ligt de lat niet al te ver van de ballustrade van het eerste verdiep. Je moet toch wat voorzichtig zijn en daarom bekijk je het vooral als een demonstratiewedstrijd. Maar tegelijkertijd zorgen die omstandigheden voor een boost. De aanmoedigingen van het publiek zijn echt ongelooflijk”, aldus Lavillenie in L’Equipe.

Bekijk hier de beelden vanuit Des Moines:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content