Wereldgoals van Cavani en Ibrahimovic (video)

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

PSG nam zonder moeite afstand van Bastia (4-0) en staat autoritair aan de leiding van de Ligue 1. Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic stalen de show met elk een magistraal doelpunt.

De Parijzenaars beschikken over een miljoenenploeg met voorin twee absolute paradepaardjes: de Uruguayaan Edinson Cavani (deze zomer overgekomen van Napoli) en de Zweed Zlatan Ibrahimovic. Samen op het veld wil het nog eens haperen, maar wanneer ze elk afzonderlijk een helft mogen spelen, is er geen houden aan. Zo bewees ook de wedstrijd tegen Bastia.

Ibrahimovic pakte al in de tiende minuut uit met geniale hielbeweging, de bal verdween recht in de kruising. Bastiadoelman Mickael Landreau was te verbaasd om nog een reactie uit zijn handschoenen te schudden.

Na rust wilde spitsbroeder Cavani (tijdens de pauze ingevallen voor Ibra) niet onderdoen. Hij begon van aan de rand van de zestien aan een solo en passeerde daarbij twee tegenstanders plus de doelman. Vanuit een haast onmogelijke hoek plaatste hij vervolgens het leer aan de verste paal binnen. Een knap staaltje lichaamsbeheersing en killersinstinct.

Ferreira-Carrasco

Naaste opvolger AS Monaco, die andere miljoenenploeg in de Ligue 1, liet dit weekend punten liggen. Op het veld van Sochaux kwamen de Monegasken niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat de titelpretendent nog een punt uit de brand wist te slepen, heeft het te danken aan onze landgenoot Yannick Ferreira-Carrasco (20), die twee keer scoorde in het openingskwartier van de match. Op die manier ziet hij zijn sterke competitiestart bekroond met zijn eerste twee treffers van het seizoen. Hij kreeg er in de Franse sportkrant L’Equipe een 7 voor, de hoogste quotering van zijn team. Knap hoe de Belgische belofteinternational zich tussen al die dure aankopen staande weet te houden.

Ondanks de tweede plaats in het klassement komt er stilaan wat kritiek op die megatransfers van Monaco. Met name de Colombianen James Rodriguez en Radamel Falcao brengen nog niet wat er van hen verwacht wordt. Falcao staat al drie competitiewedstrijden op rij droog en kan nog niet zijn stempel drukken zoals hij dat de voorbije seizoenen bij Atlético Madrid deed. Dat Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, ondertussen overal verkondigt dat hij Falcao naar Madrid wil halen en dat die de transfer ook ziet zitten, helpt niet mee aan de populariteit van de Colombiaanse spits.

Het magistrale hieltje van Ibrahimovic:

De solo van Cavani:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content