Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (10 augustus)

© Reuters

Drie tips voor Dag 14 van Londen 2012.

4×400 meter

Nog niet alle troeven van de Belgische delegatie zijn uitgespeeld. Een nieuwe medaillekans dient zich aan om 22u20, wanneer de 4×400 meter aflossingsploeg aantreedt in de finale. Wie naast de broers Borlée en Antoine Gillet de vierde man in het kwartet wordt, staat nog niet vast. Jacques Borlée moet kiezen tussen Nils Duerinck, die tegenvallend presteerde in de reeksen, en hordespecialist Michael Bultheel.

Brian Ryckeman

Een tweede medaillekans is er voor Brian Ryckeman in het zwemmen in open water. De 28-jarige West-Vlaming eindigde vier jaar geleden in Peking als zevende en mikt in Londen resoluut op een plaats bij de eerste vijf. Van zijn 24 concurrenten op de Spelen heeft Ryckeman er slechts één nog nooit verslagen: de Duitser Thomas Lurz, de koning van het langeafstandszwemmen. Hij begint om 13 uur aan zijn 10 kilometer in Hyde Park.

Dream Team

Wellicht een van de laatste keren dat u het Dream Team in actie kan zien (vanaf Rio 2016 zouden, zoals in het voetbal, alleen nog min-23-jarigen aantreden in het olympisch baskettoernooi). LeBron James en de zijnen nemen het in de halve finales in Londen op tegen Argentinië, dat in Peking 2008 nog goed was voor brons. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Rusland. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content